Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ειδικό Δικαστήριο : Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς - Χρήστος Καλογρίτσας

 


Ένοχος ομόφωνα κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία  σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες,  το 2016, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα. Oμόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ αναγνωρίστηκαν τα προβλεπόμενα ευνοικά μέτρα.

H προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων, ενώ η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου, αφού πρόκειτιαι για ανώτατο δικαστήριο.

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Ο Νίκος Παππάς βαρύνεται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016 και δεν θα ζητήσει η πλευρά του ελαφρυντικά.

Ο Καλογρίτσας βαρύνεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) του πρώην υπουργού Επικρατείας και θα ζητήσει ελαφρυντικά.

Ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας πρότεινε την επιβολή της ποινής φυλάκισης ενός έτους στον κ. Παππά και έξι μηνών στον Χρ. Καλογρίτσα.



 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου