Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Όποιο δημοσιονομικό πλεόνασμα δημιουργούμε θα στρέφεται σε κοινωνικές πολιτικές

 



Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι:


… Όπως στηρίζαμε πάντα τους πιο αδύναμους, έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Και όσο η οικονομία μας αναπτύσσεται και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, τόσο  θα γνωρίζετε πάντα ότι το όποιο δημοσιονομικό πλεόνασμα δημιουργούμε θα στρέφεται σε κοινωνικές πολιτικές, γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει τους Έλληνες. Σε κάθε ευκαιρία φροντίζουμε, φίλες και φίλοι, αυτό να το κάνουμε πράξη. 


Πριν από ένα μήνα δώσαμε για πρώτη φορά αυξήσεις στους συνταξιούχους μετά από 12 χρόνια. Και επειδή αναγνωρίσαμε ότι υπήρχαν συμπολίτες μας που λόγω της προσωπικής διαφοράς που άλλοι θέσπισαν δεν είδαν καμία αύξηση, θα δώσουμε έκτακτο επίδομα από 200 έως 300 ευρώ, σε όλους όσοι δεν πήραν αυξήσεις τον περασμένο Ιανουάριο.

Ταυτόχρονα, άνοιξε η πλατφόρμα του «Market Pass». Θα δώσουμε έκπτωση 10% σε όλες τις βασικές αγορές που κάνετε στο σούπερ μάρκετ για το επόμενο εξάμηνο, για να απορροφήσουμε ένα σημαντικό μέρος των αυξήσεων του εισαγόμενου πληθωρισμού. Να μπείτε να κάνετε αίτηση όλες και όλοι παρακαλώ.

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουμε αυτό το οποίο εννοούμε: ότι είμαστε κοντά στους πολίτες όταν αυτοί περνάνε δύσκολα. Και σε αυτό το δρόμο, φίλες και φίλοι, θέλω να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε. Θα σας λέμε πάντα την αλήθεια, γιατί τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε το 2019 είμαι υπερήφανος γιατί την τηρήσαμε στο ακέραιο…


Κι έχουμε πολλά σχέδια για την επόμενη τετραετία, έχουμε περισσότερη ενέργεια, έχουμε περισσότερη εμπειρία, θα αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την κάνουμε καλύτερη. Και θα πετύχουμε στις εκλογές μία μεγάλη πολιτική νίκη.


Όχι γι’ αυτά που πετύχαμε, που δεν ήταν και λίγα, αλλά γι’ αυτά τα οποία μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί. Γιατί είχα πει εξ αρχής ότι για να αλλάξει η Ελλάδα χρειάζονται δύο τετραετίες.

Αυτές τις δύο τετραετίες είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα μας τις δώσει, θα μας αναγνωρίσει την πρόοδο που έχουμε πετύχει, αλλά κυρίως θα πιστέψει στο όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα. Και σας θέλω όλες και όλους συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια…

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου