Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Πτώση F4 στην Ανδραβίδα: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια

 


Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F-4 Phantom που έπεσε νότια της Ανδραβίδας, προκαλώντας συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν στην περιοχή όπου από την αρχή έψαχναν το Phantom, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο, μαζί με ένα ακόμη που πετούσαν σε ζεύγος, εκτελούσαν πτήση χαμηλής ναυτιλίας, πετούσαν δηλαδή σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από το ανάγλυφο αλλά και πάνω από το νερό.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πιθανότατα λόγω τεχνικής βλάβης που δεν επιδεχόταν επιδιόρθωση, ενημέρωσαν και έλαβαν εντολή για να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Eίναι ασαφές αν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης οι δύο πιλότοι. 

Εώς και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας-διάσωσης για τους δύο ιπτάμενους. 

Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου