Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Η Μαφία των καυσίμων είχε πλοκάμια στην Αστυνομία

 



Ξεκινάνε εκκαθαρίσεις μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις αποκαλύψεις για «συνδικάτο διαφθοράς» με πλοκάμια στην ΕΛ.ΑΣ., ειδικά κακοποιών που ασχολούνται με τα καύσιμα.

Το «Βήμα της Κυριακής», αποκαλύπτει την προσπάθεια δημιουργίας ενός κυκλώματος μέσα στην αστυνομία με διασυνδέσεις σε όλα τα πόστα, εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματικών της Αστυνομίας, ακόμα και προσώπων κοντά στην ηγεσία του υπουργείου, τα οποία βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με «νονούς της νύχτας», και με κακοποιούς που ελέγχουν παρανομίες στα καύσιμα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου που έστειλε τις αποκαλύψεις στο εσωτερικών υποθέσεων.

Οι ύποπτες δραστηριότητες και επικοινωνίες των κακοποιών με αστυνομικούς κινείται κυρίως γύρω απο την λαθρεμπορία καυσίμων, για την οποία ερίζουν τα υποκαταστήματα της GREEK MAFIA, και τελευταία έχουν γίνει δολοφονικές ενέργειες για τον έλεγχο της αγοράς. 

Οι συνομιλίες εντοπίστηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (Viber και Whats App), μετά την εκτέλεση ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων το περασμένο καλοκαίρι. Στις επίμαχες επικοινωνίες, ενεργά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εκφράζουν την πρόθεση να βοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ, φαίνεται να έχει υπάρξει «χαρτογράφηση» 25 αξιωματικών που συνδέονται με το κύκλωμα διαφθοράς.

Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας να διερευνηθεί η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου