Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Συνεχίζουν να ασχολούνται με την Ελλάδα οι Τούρκοι αντί να ασχολούνται με την κατάντια του ηγέτη τους Ερντογάν

 


Έχει τόσα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας για να ασχοληθεί ο Ερντογάν, και αντί να τα λάβει σοβαρά υπόψιν του ασχολείται με την Ελλάδα, και δεν είναι λίγοι και αυτοί που λένε ότι επεμβαίνει και στις εξελίξεις στην Ελλάδα μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και η αναβάθμιση της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων προβληματίζουν και εκνευρίζουν την Τουρκία. Χαρακτηριστικό δείγμα της ενόχλησης αποτελεί το γεγονός, πως για πρώτη φορά οι εξοπλισμοί της χώρας μας θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσει το κορυφαίο όργανο, που θα συνεδριάσει σήμερα υπό την προεδρεία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, περιλαμβάνονται τα εξοπλιστικά και οι «προκλήσεις» της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Η Τουρκία δεν κρύβει τον εκνευρισμό της για την ποιοτική αναβάθμιση των ελληνικών Ε.Δ., που δημιουργεί συνθήκες υπεροπλίας στο Αιγαίο με την απόκτηση -μεταξύ άλλων- και των 24 αεροσκαφών Rafale, των 83 -έως το 2026- αναβαθμισμένων F-16 Viper αλλά και των F-35 που θα αλλάξει εντελώς στο σκηνικό στους αιθέρες.

Τόσο τα εξοπλιστικά προγράμματα όσο και οι στρατηγικές συμμαχίες που έχει συνάψει η χώρα μας με ΗΠΑ, Γαλλία κ.ά. έχουν βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο της Άγκυρας, που δείχνει φανερά την ενόχλησή της.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου