Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ο Καλογρίτσας φέρνει το κινητό του στο Ειδικό Δικαστήριο αποδεικνύοντας ενοχή Παππά - ΣΥΡΙΖΑ


 

Ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι διατεθειμένος να προσκομίσει ο ίδιος το κινητό του για να αποδείξει ότι τα sms με τον Νίκο Παππά είναι γνήσια, όπως μετέφερε στο Ειδικό Δικαστήριο ο δικηγόρος του, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θυμίζω η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021. Τώρα έχουμε 2023. Ο κ.Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα sms και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά κλπ. Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία; Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Hλεκτρονικό Εγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες κλπ. Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε sms που θεμελιώνουν τα επιχειρήματα μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα. Το έκτο sms που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα, γιατί ο εντολεας μας είπε να περιοριστούμε στα αναγκαία», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

«Από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα προκύπτει η ακρίβεια του sms. Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνη είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό. Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα ,όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην υπουργός», είπε.

Η τοποθέτηση των δικηγόρων του Χρ. Καλογρίτσα

Οι δικηγόροι του Χρ.Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, σχολιάζοντας τις ενστάσεις του Ν. Παππά δήλωσαν τα εξής :

«Με καθυστέρηση πολλών ετών και αφού έγινε η ποινική προκαταρκτική εξέταση της Βουλής αλλά και η ανάκριση από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου της υπόθεσης Παππά, αλλά και αφού πέρασαν δύο μήνες σε αυτό το

Ειδικό Δικαστήριο, σήμερα δηλαδή οψίμως, οι συνήγοροι του κ. Παππά αμφισβήτησαν εκ μέρους του την αποδεικτική αξία των 6 sms- 5 εκ των οποίων έχουν κατατεθεί προ ετών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής- και υποστήριξαν την ενδεχόμενη πλαστότητα τους. Ο κ. Καλογρίτσας διαθέτει στο Δικαστήριο όλο το κινητό του με όλα τα μηνύματα της εποχής, από τη ροή των οποίων αποδεικνύεται με τρόπο περίτρανο το τι μηχανευόταν ο κ. Παππάς και πως παραβίαζε κατάφωρα τα καθήκοντα του. Όλες οι προσπάθειες αυτές δείχνουν αμηχανία και φόβο μπροστά στην αλήθεια».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου