Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Συνεχίζει το καραγκιοζιλίκι ο Τσίπρας με επερώτηση στον Μητσοτάκη για την έλλειψη φαρμάκων

 


Παρακολουθώντας την εργαλειοποίηση παγκόσμιων προβλημάτων απο τον Αλέξη Τσίπρα και την προσπάθεια του να τα χρεώσει αποκλειστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται η φαιδρότητα αυτού του ανθρώπου που ηγείται δυστυχώς στο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Αφήνοντας την πανδημία την οποία είχε εργαλειοποιήσει για χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας, χρεώνοντας την κατάσταση που επικρατούσε παγκοσμίως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έπιασε τώρα τα φάρμακα για να ξεφτιλιστεί περισσότερο και δείξει για ακόμα μία φορά το πόσο ανεπαρκής και φαιδρός είναι.

Στην προσπάθεια του αυτή ο φαιδρός και ακατάλληλος για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, την πρώτη για το νέο έτος, με αφορμή τις ελλείψεις που εντοπίζονται στα φάρμακα παγκοσμίως και αναρωτιέται ένα ο πρωθυπουργός θα «αναλάβει την ελάχιστη πολιτική ευθύνη για την υγειονομική ανασφάλεια στη χώρα;»

Υπενθυμίζουμε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το παγκόσμιο πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων, τα οποία αγνοεί ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια του να εξαπατήσει τους πολίτες  :


  1. Συνέχιση των φαρμακαποθηκών για τη μη εξαγωγή των ελλειπτικών φαρμάκων, με μοναδική ποινή την αναστολή λειτουργίας σε όσες φαρμακαποθήκες δεν συνεργάζονται ή διατηρούν αποθεματικό.
  2. Συνέχιση του ελέγχου στις φαρμακευτικές εταιρείες για να διαπιστωθεί ότι έχουν την επάρκεια των φαρμάκων για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, ιδίως αντιπυρετικών και παιδιατρικών φαρμάκων.
  3. Αύξηση των παραγγελιών από τον ΙΦΕΤ για τις δραστικές ουσίες για τις οποίες παρουσιάζεται η παγκόσμια έλλειψη.
  4. Ενημέρωση από τον ΕΟΦ για τα φάρμακα που λείπουν από την αγορά, ενώ παράλληλα θα γνωστοποιείται το που υπάρχει υποκατάσταση φαρμάκων. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα γνωρίζουν ότι αντί συγκεκριμένου επώνυμου φαρμάκου, ποιο γενόσημο, αντίστοιχης αποτελεσματικότητας, μπορούν να προμηθευτούν.
  5. Επέκταση της συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων εκεί που υπάρχουν ελλείψεις.
  6. Εξορθολογισμός των τιμών στα φάρμακα τα οποία είναι ελλειπτικά και πολύ χαμηλής κοστολογικής αξίας.
  7. Συνεργασία με τους φαρμακοποιούς ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης, όταν προκύπτουν ελλείψεις.
  8. Αύξηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα ελλειπτικά φάρμακα.
  9. Ενημέρωση των γιατρών για τις ελλείψεις φαρμάκων, ώστε να προσαρμόζεται η συνταγογράφηση σε αντίστοιχα θεραπευτικής αξίας.
  10. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα εξαντλήσει τις δυνατότητες αύξησης παραγωγής των γενοσήμων και οι πολυεθνικές εταιρίες θα εντείνουν την εισαγωγή των ελλειπτικών φαρμάκων.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου