Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Πρόστιμο 31.000 σε ΚΤΗΝΟΣ στην Λάρισσα που έσερνε τον σκύλο του από τον προφυλακτήρα φορτηγού

 


Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά χθες (9/1) ένα 75χρονο ΚΤΗΝΟΣ κάτοικος χωριού της Αγιάς, στη Λάρισα, ο οποίος συνελήφθη για κακοποίηση σκύλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η σύλληψη έγινε από άντρες στο Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς μετά από καταγγελία περιπατητών στην περιοχή, οι οποίοι προχθές το απόγευμα ανέφεραν στην ΕΛ.ΑΣ. πως είδαν τον συνταξιούχο να σέρνει το σκύλο του στο δρόμο δεμένο από τον προφυλακτήρα του αγροτικού αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ζώου. 

Σε βάρος του 75χρονου ΚΤΗΝΟΥΣ σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ο 75χρονος κακοποιός υποστήριξε ότι όλα συνέβησαν από ατύχημα και πως δεν έσερνε τον σκύλο, αλλά τον έδεσε πάνω στην καρότσα από την οποία έπεσε κατά την κίνηση του οχήματος ενώ τον μετέφερε από τον Ρακοπόταμο που διατηρεί ποιμνιοστάσιο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο σκύλος, τον οποίο είχε από κουτάβι, εκδήλωσε επιθετική συμπεριφορά και του έφαγε μια προβατίνα, όπως και κότες στο παρελθόν.

Το ίδιο παραμύθι είχε ειπωθεί και από τον κακοποιό πρώην αντιδήμαρχο Ζίτσας, που έσερνε τον Γάιδαρο του, και τελικά απεβίωσε απο τα σοβαρά τραύματα του. Τότε ο κακοποιός της Ζίτσας είχε ισχυριστεί ότι τον είχαν δαγκώσει λύκοι τον έβαλε στην καρότσα και αυτός έπεσε.

Το τραυματισμένο ζώο σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στην Αγιά, συνεργαζόμενο με τον Δήμο Αγιάς, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίοι επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 31.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κακοποίηση και 1000 ευρώ για μη εμβολιασμό), οδηγήθηκε χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας όπου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για το κακούργημα του βασανισμό ζώων συντροφιάς.

Το 75χρονο ΚΤΗΝΟΣ χθες το μεσημέρι (9/1) παραπέμφθηκε στον Ανακριτή όπου μετά την απολογία του, με αφορμή και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ενώ υπόθεση θα προσδιοριστεί δικαστικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου