Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027

 



Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Προγράμματος Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027, το οποίο είχε υποβληθεί επίσημα από τη χώρα μας το Νοέμβριο του 2021 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 519,64 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 363,75 εκατ. ευρώ αφορούν Ενωσιακούς Πόρους, οι οποίοι προέρχονται από το Ταμείο Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, ενώ 155,9 εκατ. ευρώ αφορούν σε Εθνικούς Πόρους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται να υλοποιηθούν δράσεις που θα αφορούν μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού στόλου αλλά και των υποδομών που εξυπηρετούν την αλιεία, συνδυαστικά με δράσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Η ελληνική αλιεία έχει παράδοση χιλιετιών και αποτελεί ζωτικό κομμάτι της ιστορίας, της φυσιογνωμίας, αλλά και της οικονομίας μας. Είμαστε αποφασισμένοι να την εκσυγχρονίσουμε, να την ενισχύσουμε, να την αναβαθμίσουμε, καθιστώντας την απόλυτα βιώσιμη σε ένα μέλλον που αντιμετωπίζει προκλήσεις και να την βοηθήσουμε να ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις, οικονομικές, αλλά και περιβαλλοντικές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου