Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

«Ορισμός της πολιτικής αθλιότητας είναι αυτό που είπατε στην Κοζάνη, κ. Τσίπρα»

 


«Δεν μπορείτε να επαναλάβετε αυτά που κάνατε -γιατί εσείς τα οργανώσατε- τον Δεκέμβριο του 2008» εννοώντας ο πρωθυπουργός τα επεισόδια που προκάλεσαν ακροαριστεροί κακοποιοί σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα το 2008 που κάηκε η Αθήνα με εντολή του.

Όπως είναι γνωστό , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι «αν κλέβεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής της ΝΔ (σ.σ αναφορά στην υπόθεση Πάτση)  ενώ αν κλέψεις 20 ευρώ δέχεσαι μια σφαίρα».

«Ορισμός της πολιτικής αθλιότητας είναι αυτό που είπατε στην Κοζάνη, κ. Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε ένα τραγικό περιστατικό που διερευνά η Δικαιοσύνη, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στοχοποιείται η Αστυνομία. Συστήνω σε όλους υπομονή και να ξέρετε πως δεν μπορείτε να επαναλάβετε αυτά που κάνατε -γιατί εσείς τα οργανώσατε- τον Δεκέμβριο του 2008» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του, επικαλούμενος μάλιστα την πρώην γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. 


Ολόκληρη η αναφορά Μητσοτάκη έχει ως εξής: 

«Μιλήσατε για άθλιες πολιτικές που θέλουν άθλιες μεθόδους. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ πολλά επίθετα. Αν έψαχνα να βρω μια τελευταία δήλωση που να αποτυπώνει τον ορισμό πολιτικής αθλιότητας θα σας έλεγα ότι είναι η κουβέντα που είπατε στην Κοζάνη,  ότι αν κλέψεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής, αν κλέψεις 20 ευρώ δέχεσαι μια σφαίρα. 

Είμαστε αντιμέτωποι με ένα τραγικό περιστατικό που οφείλει να ερευνήσει η Δικαιοσύνη και η ΕΛΑΣ και εως τότε απαιτείται προσοχή από όλους. Να μην φαντάζεστε ότι θα ξαναγίνουν όσα εσείς οργανώσατε τον Δεκέμβριο του 2008. 

εν τα λέω εγώ, η κα Παπαρήγα τα είχε πει. 

Χαίρομαι κ. Τσίπρα που επαναλάβατε και σήμερα ότι έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση. Φαντάζομαι ότι αυτά είπατε και στον κ. Ντογιάκο όταν τον επισκεφθήκατε και φαντάζομαι ότι αν έχετε στοιχεία θα τα καταθέσετε στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα βρει τι έγινε στο παρελθόν».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου