Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Pulse: Η ΝΔ κρατά τη διαφορά 7 μονάδων - Παλεύει με τον ΚΑΝΕΝΑ ο Τσίπρας - Δέν τραβάει ο Ανδρουλάκης

 



Διαφορά 7 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει η ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.



Στην πρόθεση ψήφου, το 32% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΔ, το 25,5% ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 6,5%). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελλ. Λύση με 3,5%, το ΜέΡα25 με 3%. Το Εθνικό κόμμα Ελληνας 2,5%, η Εθνική Δημιουργία 1% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.



Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία Η ΝΔ διατηρεί τη διαφορά του 7% από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, συγκεντρώνει το 11,5%, Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ και στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 3%.

Σε όλες τις μετρήσεις στην δημοσκόπηση ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει χαμηλά ποσοστά, κάτι που δείχνει την ακαταλληλότητα του να ξεπεράσει ένα απαξιωμένο απο τους πολίτες Αλέξη Τσίπρα.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, πίσω από τον «κανένα» ο Τσίπρας που δεν μπορεί να έρθει ούτε δεύτερος.



Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 39%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι μία μονάδα πίσω από την απάντηση «κανένας» που συγκεντρώνει 29%.

Στην ερώτηση για το ποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας,ο Αλέξης Τσίπρας έχει 28% έναντι 27% που συκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τρίτος με 12% ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. «Κανένας από τους τρεις», απαντά το 26% και αυτό δείχνει ότι οι πολίτες δεν έχουν σε κανένα σχεδόν εμπιστοσύνη.

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί με μεγάλη διαφορά έναντι των πολιτικών του αντιπάλων Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην Οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35%, ο Αλ.. Τσίπρας 26%, ο Ν. Ανδρουλάκης 10%, κανένας από τους τρεις 24%.

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Αλέξη Τσίπρα (43%-26% αντιστοίχως). Στο 6% ο Ν. Ανδρουλάκης.

Στην ενεργειακή κρίση το 35% λέει ναι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 27%  του Αλ. Τσίπρα και 8% τον Ν. Ανδρουλάκη.

Την προτίμησή τους σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, εξέφρασαν οι πολίτες. Το 44% δηλώνει ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβένρηση, έναντι 37% που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με ένα ή περισσότερα κόμματα.

Αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες και στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, προτιμώντας να στηθούν κάλπες μέσα στο 2023. Το 32% μάλιστα λέει στη λήξη της κυβερνητικής θητείας, το 24% λέει την άνοιξη του 2023, ενώ το 32% νωρίτερα.

Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά για τη διαβίωση (ενέργεια, τρόφιμα) και κατά δεύτερο λόγο η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά, είναι τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους Έλληνες, όπως αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση.

Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες :















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου