Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Τρία συμπεράσματα από την επίσκεψη του Καγκελάριου Olaf Scholz στην Αθήνα

 


Παρά τις μεμψιμοιρίες των αρνητών κάθε θετικής εξέλιξης για την Πατρίδα μας, τρία τουλάχιστον συμπεράσματα από την επίσκεψη  του Καγκελάριου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Olaf Scholz  στην Αθήνα είναι προφανή και αδιαμφισβήτητα:

Πρώτον: Η Γερμανία παίρνει ξεκάθαρη θέση εναντίον των τουρκικών απειλών και διεκδικήσεων και υπέρ των ελληνικών θέσεων. Δεν είναι αποδεκτό -τόνισε ο Καγκελάριος-  ένας εταίρος του NATO να αμφισβητεί την κυριαρχία ενός άλλου.  Και πρόσθεσε ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν με διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. 

Δεύτερον: Άλλαξε ριζικά η εικόνα και η αντίληψη της Γερμανίας -και όχι μόνο- για την Πατρίδα μας. «Η αντιπροσωπεία μου και εγώ», ανέφερε ο Καγκελάριος, «ήρθαμε σε μία νέα Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι όλοι στην Ευρώπη έχουμε πληγεί από τις τρέχουσες κρίσεις, είναι σαφές ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα απέδωσαν καρπούς, και η δυναμική της χώρας είναι εμφανής». 

Τρίτον: Διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς. Στις εμπορικές  συναλλαγές, στις επενδύσεις, στον τουρισμό, αλλά και στην άμυνα. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου