Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΚΤΗΝΗ κακοποιοί αγρότες στο Αγρίνιο σκότωσαν τρία άγρια άλογα

 


Παλιάνθρωποι ίσως αγρότες, επικίνδυνα ΚΤΗΝΗ της περιοχής, και συγκεκριμένα στον κάμπο της Λεπενούς, σκότωσαν τρία άγρια άλογα.

Ένας πολίτης που περνούσε από έναν αγροτικό δρόμο στην περιοχή Ασπροκκλησιά, εντόπισε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα κουφάρια των τριών άτυχων αλόγων, δυο από τα οποία είχαν φαγωθεί από τα αγρίμια της περιοχής, ενώ το τρίτο ήταν πεσμένο 500 μέτρα πιο μακριά και έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη του.



Τα άλογα δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στόχος απο ΚΤΗΝΗ της περιοχής!! Τα άλογα αναζητούν τροφή και νερό στον κάμπο από τον Πεταλά, όπου ζουν οι αγέλες στα όρια των Δήμων Στράτου, Αμφιλοχίας και Ινάχου. Τον Ιανουάριο του 2019 είχαν βρεθεί νεκρά άλλα τρία άγρια άλογα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου, επίσης με τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άγρια άλογα είναι πάνω από 500, ζουν κατά κοπάδια των 20 ή 25 και αποτελούν τη μεγαλύτερη αγέλη της Ευρώπης και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Σε περιόδους που δεν βρέχει, είναι αναγκασμένα να αναζητούν νερό σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, με κίνδυνο να βρεθούν στο στόχαστρο αγανακτισμένων αγροτών που επειδή είναι ΚΤΗΝΗ επιλέγουν τα όπλα για να τα απομακρύνουν από τις καλλιέργειές τους και κάποια στιγμή πρέπει αυτοί οι κακοποιοί να συλληφθούν γιατί η δολοφονία των ζώων είναι κακούργημα που οδηγεί κατευθείαν στην φυλακή και επιβάλει πρόστιμο 30.000€.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου