Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Οι Τούρκοι ακόμα να καταλάβουν ότι οι Έλληνες δεν φοβούνται οπότε τζάμπα απειλεί ο Τσαβούσογλου

 


Ακόμα να αντιληφθούν οι Τούρκοι, ότι αυτοί που δεν πρέπει να κάνουν το λάθος, και πρέπει να φοβούνται, είναι οι Τούρκοι και όχι οι Έλληνες.

Τα τελευταία 3μιση χρόνια η Ελλάδα έχει γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη και σε στρατιωτικό επίπεδο, και σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε πολιτικό επίπεδο με σοβαρό πρωθυπουργό και σοβαρή κυβέρνηση και αυτό ενοχλεί την Τουρκία που είχε μάθει να παίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

Νέα επίθεση στην Ελλάδα, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στη Σάμο, και αντί να προσέχει τα λόγια του εκτοξεύει απειλές.

«Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε να επικεντρωθεί στη θετική ατζέντα αλλά δεν κράτησε την υπόσχεσή του αυτή» είπε αρχικά ο Τσαβούσογλου μιλώντας σε εκδήλωση για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο προσθέτοντας ότι «συνέχισαν να μιλάνε εναντίον μας, ειδικά ο Δένδιας».

Οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία σημαίνουν ότι η Αθήνα έχει χάσει τα λογικά της πρόσθεσε ο γελοίος και προκλητικός ΥΠΕΞ της Τουρκίας, σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος, μάλιστα, σε απειλητικούς τόνους είπε ότι «η Αθήνα γνωρίζει καλά τι σημαίνει να διαφωνείς με την Άγκυρα»!! Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας δεν καταλαβαίνει, τι θα πάθουν οι Τούρκοι έτσι και συνεχίσουν τις απειλές στην Αθήνα, που απαξιώνονται διεθνώς καθημερινά για την στάση τους.

Ο Τούρκος συνεχίζοντας να βρίσκεται σε τουρκική παράκρουση συνέχισε λέγοντας : «Δεν αποδεχόμαστε την προσπάθεια που έχει γίνει και μας έχει εγκλωβίσει στις ακτές μας».

Και ισχυρίστηκε για να γελάει ο κόσμος μαζί του πώς  οι απαντήσεις που έδωσε η Άγκυρα «εξόργισαν την Ελλάδα. Ένιωσε πολύ άβολα με τα νομικά επιχειρήματά μας».

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις εικόνες με τους μετανάστες στο Αιγαίο και τον Έβρο και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα προσπάθησε να μας δυσφημίσει με ψεύτικες φωτογραφίες και έγγραφα. Εμείς απαντήσαμε σε αυτά με έγγραφα».

Το θράσος του Τούρκου ΥΠΕΞ συνεχίστηκε με θέμα τον εναέριο χώρο λέγοντας πως «είναι εκτός του διεθνούς δικαίου (σ.σ. όσα υποστηρίζει η Ελλάδα για το δικαίωμα επέκτασής του)».

«Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής και τίμια« όσον αφορά τα θέματα του Αιγαίου και την ανατολική Μεσόγειο πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είναι αυτή που μπλοκάρει τον δρόμο του δικαίου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου