Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Παρά τις πληροφορίες τελικά δεν θα δώσει η κυβέρνηση fuel pass 3

 


Μπερδεύτηκε ο κόσμος που περίμενε μέτρα για την βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.

Εδώ και μέρες παίζει το σενάριο απο τα ΜΜΕ ότι θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο το fuel pass 3, και μείωση του πετρελαίου κίνησης στην αντλία και σίγουρα το σενάριο δεν το έστησαν τα ΜΜΕ αλλά όσοι τους έδιναν τις πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτούς και σε εμάς.

Σήμερα στον Σκάι και την εκπομπή Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας., δήλωσε ότι δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3, παγώνοντας όσους είχαν την ελπίδα.

Όπως είπε, η μείωση των φόρων δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες.

Η οριζόντια μείωση του Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, 1 δισ. που δεν το αντέχουμε. Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα.

Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Εχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου