Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Μαθήματα πολιτικής ηθικής από την ΝΔ, διεγράφη ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης

 


Μαθήματα πολιτικής ηθικής κάτι που δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξη Τσίπρας έδωσε η Νέα Δημοκρατία με την διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης μετά τις καταγγελίες αναφορικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες του ίδιου και εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Ο βουλευτής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, για όσα του καταλογίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στον βουλευτή διαμηνύθηκε αρμοδίως μέχρι στιγμής πως θα πρέπει να δώσει ο ίδιος απαντήσεις για όσα του καταμαρτυρούνται. Ωστόσο οι εξηγήσεις του βουλευτή δεν ήταν πειστικές στα 20 λεπτά της συνάντησης με τον κ. Μπούγα,  έτσι ώστε να αποτρέψουν την αποπομπή του από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με πηγές της ΚΟ: «Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς».

Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ αρνείται να παραδώσει την έδρα του και θα μείνει ανεξάρτητος.

Λίγο μετά τις 15:00 σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην οποία επισημάνθηκε πως οι εξηγήσεις του βουλευτή δεν ήταν επαρκής και κατά συνέπεια με απόφαση του πρωθυπουργού, τέθηκε εκτός ΚΟ.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου