Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ταυτοποιήθηκαν οκτώ βιαστές της 12χρονης

 



Και άλλους βιαστές της 12χρονης ταυτοποίησαν οι μαζικές αυτόβουλες προσελεύσεις στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. 

Τουλάχιστον 3 άνδρες που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξακριβώθηκε ότι είχαν συναντηθεί με την ανήλικη, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους και από τα κινητά τους.

Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο ακόμα άτομα που είχαν επαφή με το κορίτσι. Συνολικά, μετά και την ολοκλήρωση της εξερεύνησης των ψηφιακών πειστηρίων, η Αστυνομία έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει 8 βιαστές που συναντήθηκαν με τη 12χρονη.

Η ανακρίτρια αναμένεται άμεσα να δώσει εντολή αναγνώρισης αυτών των ατόμων από τη 12χρονη, δρομολογώντας την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για τη σοκαριστική υπόθεση.

Ανάμεσα στα άτομα που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενώπιον των Αρχών ήταν και άνδρες που υποστήριζαν ότι συνομιλούσαν με κορίτσια μέσω της εφαρμογής blindchat, δεν γνώριζαν όμως αν επρόκειτο για τη 12χρονη. Οι αστυνομικοί δεν είχαν τη δυνατότητα να τους δείξουν το πρόσωπο της ανήλικης, με αποτέλεσμα όλοι τους, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, να αφεθούν ελεύθεροι. Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων προχωρούν απευθείας στην κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των υπόπτων και γίνεται άρση απορρήτου. 

Η 12χρονη έχει κληθεί για αύριο, στην ανακρίτρια, να αναγνωρίσει για ακόμα μια φορά τα πρόσωπα των βιαστών της. Οι νέες ταυτοποιήσεις θα προστεθούν στα 4 άτομα που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι είχαν συναντηθεί με το κορίτσι, το οποίο γνώρισαν μέσω του διαδικτυακού προφίλ στην εφαρμογή ανώνυμων γνωριμιών.

Οταν η 12χρονη επιβεβαιώσει τα ευρήματα της Αστυνομίας, αναμένεται να «τρέξουν» και οι διαδικασίες για τα νέα εντάλματα σύλληψης. Ανάμεσά τους αναμένεται να είναι και αυτό για τον «Μιχάλη», τον «μαστροπό-ατζέντη», συνεργό του Ηλία Μίχου, που περιέγραψε το κορίτσι στην αρχική του κατάθεση. 

Ο 25χρονος «Μιχάλης» έχει ταυτοποιηθεί και φαίνεται ότι είχε παρελθόν μαστροπού. Μάλιστα, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, φαίνεται από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διάγει πολυτελή βίο, κάτι που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική του ιδιότητα και την ηλικία του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου