Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Άμεση απάντηση του Πρωθυπουργού στον Τούρκο Πρόεδρο Τ. Ερντογάν στη διάρκεια του δείπνου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα

 


Χθες Πέμπτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πήρε τον λόγο και στο τέλος της παρέμβασής του κατηγόρησε απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και προκαλεί.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αμέσως τον λόγο και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο, χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.


Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά το δείπνο, ο Τ. Ερντογάν:

Προσπάθησε να μαζέψει την φράση «θα έρθουμε νύχτα». Είπε ότι ως έκφραση «το λέμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλους», «όποια χώρα μας απειλήσει, πάντα απαντάμε ότι μπορεί να έρθουμε μέσα στη νύχτα».

Και σε αντίθεση με όσα επιθετικά λέει από την Τουρκία για την Ελλάδα, στην Πράγα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί εντάσεις με τους γείτονες, κατηγορώντας ξανά την Ελλάδα ότι είναι εκείνη που καλλιεργεί την ένταση. Έριξε δε ευθύνες και στην Ευρώπη.

Αυτή η συμπεριφορά εκθέτει ακόμη περισσότερο τον Τ. Ερντογάν στα μάτια των ευρωπαίων ηγετών. Το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας θα τεθεί από τον Πρωθυπουργό στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου