Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικός πυροβολεί αθώο έφηβο, που έτρωγε χάμπουργκερ στο αυτοκίνητό του




Ασυνείδητος, ανεπαρκής και επικίνδυνος αστυνομικός στο Τέξας πυροβόλησε 17χρονο νεαρό που θέλησε να φάει ένα χάμπουργκερ.

Το περιστατικό συνέβη στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, όταν άρχισαν να πέφτουν οι σφαίρες βροχή, καθώς ένας αστυνομικός, που τον πέρασε για άλλο άτομο, άρχισε να πυροβολεί κατά του σταθμευμένου αυτοκινήτου του στο πάρκινγκ ενός υποκαταστήματος των McDonald’s.


Στο βίντεο διακρίνεται ο αστυνομικός Τζέιμς Μπρέναντ να πλησιάζει το παρκαρισμένο αυτοκίνητο, να ανοίγει την πόρτα και να διατάζει τον νεαρό Έρικ Κάντου, που κατάπινε εκείνη την ώρα αμέριμνος μια μπουκιά από το χάμπουργκερ του, να κατεβεί από το όχημα.

Εμφανώς τρομαγμένος ο έφηβος προσπαθεί να βάλει μπροστά για να απομακρυνθεί και τότε ο αστυνομικός ανοίγει πυρ και ρίχνει συνολικά δέκα σφαίρες προς το αυτοκίνητο. Κάποιες από τις σφαίρες πέτυχαν τον 17χρονο, που διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο. 

Η φίλη του, που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Ο νεαρός αιφνιδιάστηκε όταν ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του και του ζήτησε να κατεβεί όπως θα έκανε κάθε αθώος που απειλείται.



Όπως αποδείχθηκε αργότερα ο αστυνομικός είχε πάει στο ταχυφαγείο έχοντας δεχθεί κλήση για διατάραξη της ησυχίας. Πλησίασε το σταθμευμένο αυτοκίνητο, επειδή την προηγούμενη μέρα ένα παρόμοιο του ξέφυγε σε καταδίωξη και νόμισε ότι ήταν το ίδιο.

Ο νεαρός, όμως δεν είχε καμία σχέση με το συμβάν εκείνο και αρχικά του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα διαφυγής σύλληψης και επίθεσης κατά αστυνομικού, οι οποίες λίγο αργότερα αποσύρθηκαν. 

Όταν οι προϊστάμενοί του είδαν το βίντεο από τη στολή του αστυνομικού, που απέδειξε ότι πυροβόλησε εναντίον ενός αθώου, τον απέλυσαν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου