Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Μητσοτάκης: Ό,τι είχα να πω στον Ερντογάν του το είπα κατά πρόσωπο

 


H παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και στα «πηγαδάκια» στη σημερινή (7/10) άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε Ευρωπαίους ηγέτες ανάμεσα στους οποίους η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, περιέγραψε την αντίδρασή του στα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου.

«Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο» είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός περιγράφοντας τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης.


Την απάντηση Μητσοτάκη προκάλεσαν οι αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τέλος της παρέμβασής του στο δείπνο όταν και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που ανεβάζει την ένταση και προκαλεί. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε, τότε, άμεσα τον λόγο και απάντησε ευθέως στον Τούρκο πρόεδρο ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις, θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου