Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Δέσμευση από σούπερ μάρκετ για συγκράτηση ανατιμήσεων σε 50 βασικά προϊόντα

 



Πενήντα διαφορετικά προϊόντα, απαραίτητα για τη διαβίωση του νοικοκυριού, στις τιμές των οποίων θα γίνει προσπάθεια συγκράτησης αυξήσεων, θα παρουσιάσουν τα σούπερ μάρκετ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, του ΣΕΛΠΕ και της ΕΣΕΕ.

Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε στην προαναφερόμενη συμφωνία, και το υπουργείο ανάπτυξης την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση και με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας, με σκοπό τον περιορισμό των αυξήσεων.

Σε αυτό το καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο θα προκύψει από 20 βασικές κατηγορίες και θα είναι διαφορετικό για κάθε αλυσίδα, όπως είπε ο υπουργός, θα συμπεριλαμβάνονται 50 προϊόντα απαραίτητα για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού και θα δοθεί η μάχη να συγκρατηθούν οι τιμές.

Την επόμενη εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης θα έχει συνάντηση με όλη τη βιομηχανία για να συμβάλλει και η βιομηχανία στη συγκράτηση των αυξήσεων των τιμών. 

Ο υπουργός ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για «συμφωνία κυρίων. Η κάθε αλυσίδα θα κάνει τη δική της πολιτική. Δεν παραβιάζουμε το δίκαιο του ανταγωνισμού. Είναι κάτι που δεν θα κάναμε ποτέ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το ζήτημα της επάρκειας των προϊόντων και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου