Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Αξιωματικός του Στρατού συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο στον Χολαργό

 


Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο.

Ο 38χρονος στρατιωτικός, αξιωματικός του Στρατού Ξηράς σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνελήφθη στον Χολαργό και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο menoumexolargo.gr, το γεγονός έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής (21/10).

Ως θύμα σε αυτή τη σοβαρή υπόθεση φέρεται ένας ανήλικος, 15χρονος κατά πληροφορίες, ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον 38χρονο αξιωματικό, ενώ καθόταν σε ένα παγκάκι.

Ο 15χρονος, ο οποίος κάνει μαθήματα πυγμαχίας, απώθησε τον αξιωματικό με τις γροθιές του, αναγκάζοντάς τον σε φυγή.

Αιτία της επίθεσης του ανήλικου, όπως αναφέρει το Μέσο, ήταν το γεγονός, όπως ανέφερε λίγη ώρα μετά στους αστυνομικούς, ότι ο αξιωματικός, άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο, κάθισε δίπλα του στο παγκάκι και του έδειξε ημίγυμνες φωτογραφίες του ίδιου, προσπαθώντας την ίδια στιγμή και να τον θωπεύσει.

Καθώς ο ανήλικος θεώρησε το επεισόδιο λήξαν, κατευθύνθηκε στις εγκαταστάσεις του αθλητικού ομίλου στον οποίο προπονείται. Υπήρχαν, ωστόσο, μάρτυρες της απίστευτης σκηνής με πρωταγωνιστή τον αξιωματικό και ενημέρωσαν τηλεφωνικά την Άμεση Δράση.

Στην περιοχή (οδός 17ης Νοεμβρίου) κατέφθασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και, με βάση τις περιγραφές, εντόπισαν λίγο μετά τον αξιωματικό και τον προσήγαγαν στο Τμήμα. 

Βρήκαν και τον ανήλικο, ο οποίος, συνοδεία αστυνομικών, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού, όπου εκεί περιέγραψε τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε και αναγνώρισε στο πρόσωπο του αξιωματικού τον δράστη που τον παρενόχλησε. Ο αξιωματικός συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας προσωπικότητας, ενώ από τους εμβρόντητους αστυνομικούς ενημερώθηκε και η Στρατονομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οδηγήθηκε στο Στρατοδικείο, απ’ όπου αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και η στρατιωτική Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα αποφασίσει, πλέον, για την περαιτέρω δικαστική πορεία της υπόθεσης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου