Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Από εχθές Τετάρτη ξεκίνησε ο εμβολιασμός με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του Covid

 



Η χώρα μας έχει παραλάβει τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Όμικρον 1 BA1 και από χθες άνοιξε η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού με αναμνηστική δόση με τα εμβόλια αυτά.

Προτεραιότητα εμβολιασμού με τα νέα εμβόλια έχουν τα άτομα με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης και συγκεκριμένα:  Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.  Άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σύμφωνα και με τις οδηγίες του θεράποντος γιατρού. Άτομα που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες  αυξημένης φροντίδας ηλικιωμένων ή χρόνιων νοσημάτων.  Επαγγελματίες υγείας. Άτομα που διαβιούν με άλλα άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα, όπως και φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τον κορονοϊό.

Όσοι πολίτες έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για αναμνηστική δόση με του αρχικού τύπου εμβόλια, μπορούν αν θέλουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους με τα επικαιροποιημένα.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από εχθές Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Από εδώ και στο εξής οι δύο πρώτες δόσεις θα γίνονται  με τα αρχικού τύπου εμβόλια και οι αναμνηστικές δόσεις με τα επικαιροποιημένα.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια χορηγούνται σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών μετά την τελευταία δόση εμβολίου ή μετά τη νόσηση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου