Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Η μειοψηφία από ακροαριστερούς και αριστερούς αντιδρά στην ασφάλεια των πανεπιστήμιων

 



Είναι προκλητικό, ανεύθυνο αυτό που κάνει η μειοψηφία φοιτητών που αποτελείται από ακροαριστερούς και αριστερούς, έχοντας δίπλα τους αντιεξουσιαστές, αντιδράσεις που σίγουρα εξυπηρετούν μόνο αντιεξουσιαστές για να τρομοκρατούν φοιτητές να σπάνε και να καταστρέφουν, κακοποιούς για να πουλάνε ναρκωτικά, να κρύβουν όπλα, να διαπράττουν εγκλήματα κατά των φοιτητών και όχι μόνο, και αλλοδαπούς που χρησιμοποιούν τους χώρους των πανεπιστήμιων για να κοιμούνται και να κρύβουν λαθραία.

Αυτό δεν θα περάσει κανένας δεν επιτρέπει πλέον τα πανεπιστήμια να γίνουν έρμαια κάθε είδους εξωπανεπιστημιακών κακοποιών στοιχείων.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ξεκίνησε την Τετάρτη περιπολίες και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη περιπολία πραγματοποιήθηκε στις 21.30 της Τετάρτης, αποτελούμενη από έξι άτομα, με την εφαρμογή του σχεδίου να περιλαμβάνει καθημερινή παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Περιμετρικά υπάρχουν δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης.

Εντός του campus παρέμειναν σε απόσταση οι διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ η πρώτη ομάδα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ξεκίνησε περιπολία έξω από το κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Ομάδα της μειοψηφίας από ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στις 23.00 στην πρυτανεία και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία μέχρι την Καμάρα. Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μετά την εγκατάστασή της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο Πανεπιστήμιο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η πρώτη περιπολία της πανεπιστημιακής αστυνομίας ολοκληρώθηκε και αποχώρησαν.

Τα μέλη φοιτητικών συλλογών φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας έξω από το κτίριο Διοίκησης, πριν αποχωρήσουν.

Η περιπολία της ομάδας των ΟΠΠΙ θα συνεχιστεί και σήμερα Πέμπτη, από νωρίς το πρωί, ενώ σταδιακά θα αυξάνονται τα κλιμάκια που θα περιφρουρούν τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές καλούν σε έκτακτη κινητοποίηση στις 6 το πρωί της Πέμπτης, για να παραμείνουν τα πανεπιστήμια γιάφκες κάθε είδους κακοποιων και αντιεξουσιαστών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου