Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους στην υπηρεσία του πολίτη

 



Άνοιξε για όλους τους πολίτες η εφαρμογή Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας μπορούν να δημιουργούν, να αποθηκεύουν, και να ελέγχουν ως προς τη γνησιότητα τους, τα νέα ψηφιακά αντίγραφα αστυνομικού δελτίου ταυτότητας και της άδειας οδήγησης, αλλά και να υπογράφουν ψηφιακά βεβαιώσεις εγγράφου και ιδιωτικά συμφωνητικά. Πρόκειται για ένα ακόμη ψηφιακό βήμα στα πολλά άλλα που έχουν γίνει σε τρία χρόνια.

Αποτελεί ήδη κοινή πεποίθηση ότι στη  χώρα  μας συντελείται μια επανάσταση στην ψηφιοποίηση του Κράτους, με απτά οφέλη για τον πολίτη, τη δημόσια διοίκηση, την οικονομία.

Από τις 500 υπηρεσίες που παρέχονταν ψηφιακά φτάσουμε τις 1.500 και από τα 9 εκατομμύρια συναλλαγές σε 566 εκατομμύρια.

Αυτό -σύμφωνα με μελέτη του Σ.Ε.Β.- σημαίνει όφελος 268 εκατ. ευρώ από μείωση του χρόνου μετακίνησης των πολιτών και απασχόλησης των υπαλλήλων, 1,2 εκατ. από την από την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και 800.000 ευρώ από τον περιορισμό της δαπάνης για έντυπα έγγραφα. Εκτιμάται μάλιστα ότι σε βάθος πενταετίας το όφελος θα φτάσει στο 1,3 δισ. ευρώ.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους -όπως πρόσφατα επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης-  είναι μία επιλογή εκσυγχρονισμού, που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και οδηγεί σε μία πιο δυναμική οικονομία και μία πιο δίκαιη κοινωνία.


Έχει ήδη εξασφαλίσει τουλάχιστον 60 ώρες ελευθερίας κάθε χρόνο σε κάθε πολίτη, που δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να περιμένει σε ουρές.

Έχουν γίνει τεράστια βήματα στον τομέα της Υγείας: Στην άυλη συνταγογράφηση. Στο Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας για παιδιά. Στην οργάνωση του εμβολιασμού.

Παράλληλα, έχει επιτρέψει πολιτικές που ήταν αδύνατο να εφαρμοστούν πριν από τρία χρόνια για τη στοχευμένη στήριξη συμπολιτών μας απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις με συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως το Power Pass και το Fuel Pass.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου