Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Ο Πακιστανός δολοφόνος της 17χρονης κυκλοφορούσε παράνομα στην χώρα - Είχε απορριφθεί το άσυλο

 


Ο Πακιστανός δολοφόνος λαθρομετανάστης, και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφορούσε ελεύθερος εδώ και έναν χρόνο, ενώ είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νεαρός είχε καταθέσει πέρσι τον Ιούλιο αίτημα για άσυλο, ωστόσο μέσα σε 15 μέρες και εν συνεχεία ο ίδιος κατέθεσε εκ νέου εκπρόθεσμη προσφυγή.

Η άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης:

«Διευκρινίζεται ότι ο αλλοδαπός, φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης, έχει καταθέσει μια φορά αίτημα Ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, αίτημα το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Αίτημα επί του οποίοι κατέθεσε μεταγενέστερα εκπρόθεσμη προσφυγή. Στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο».

Η ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη:

Ο Πακιστανός κακοποιός σύμφωνα με πληροφορίες απο το protothema.gr, μέχρι πέρσι τον Αύγουστο κρατείτο στην Αμυγδαλέζα, όπως όρισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την απέλασή του, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης της δομής.

Eδώ και έναν χρόνο κρυβόταν από τις αρχές για να αποφύγει την απέλασή του, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της Νικολέττας κατέθεσε εκ νέου αίτηση για άσυλο ως προσφυγή στην εδώ και έναν χρόνο απορριφθείσα αίτησή του. 

Μία προσφυγή η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα εξεταζόταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το MEGA, ο δολοφόνος της 17χρονης είχε στην κατοχή του τέσσερις ταυτότητες με διαφοροποιήσεις τόσο στο όνομα του ιδίου  όσο και των γονέων του, καθώς και στην ημερομηνία γέννησης, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο μέχρι στιγμής να προσδιοριστεί η πραγματική του ηλικία.

Συγκεκριμένα στην πρώτη ταυτότητα δηλώθηκε με το όνομα Munasif Ashan, με ημερομηνία γέννησης τις 23/7/2001.

Στη δεύτερη ταυτότητα τα στοιχεία του διαφέρουν και εμφανίζεται με το όνομα Hasan Hasan και ημερομηνία γέννησης 1/1/1999.

Στην τρίτη ταυτότητα έχει ξανά το όνομα Munasif Ashan, αλλά με ημερομηνία γέννησης την 1/1/2001.

Στην τέταρτη ταυτότητα ο νεαρός Πακιστανός έχει και πάλι το ονοματεπώνυμο Munasif Ashan και ημερομηνία γέννησης 1/1/2001, αλλά αλλάζει μόνο το μητρώνυμο σε Shamin Akhtar.

Τώρα πρέπει να ερευνηθεί με ποιες από αυτές τις ταυτότητες έγινε και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, και για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγους μήνες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου