Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Κτηνωδία με βίντεο που δείχνει ΡώSSο στρατιώτη να ευνουχίζει Ουκρανό αιχμάλωτο

 


Αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο, που φαίνεται να δείχνει έναν ΡώSSο στρατιώτη να ευνουχίζει έναν Ουκρανό αιχμάλωτο, που αργότερα δολοφονήθηκε.

Στο βίντεο, που παίζει σε διάφορα φιλορωσικά δίκτυα στο Telegram και στη συνέχεια σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένας ΡώSSoς στρατιώτης να πλησιάζει ένα άτομο, που είναι δεμένο και με το πρόσωπο στο έδαφος και φορά κίτρινα και μπλε διακριτικά – τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Ο Ρώσος στρατιώτης, που φορά χειρουργικά γάντια και κραδαίνει ένα κοπίδι στο χέρι, κόβει στη συνέχεια το πίσω μέρος του παντελονιού του αιχμαλώτου, που τον κρατούν καθηλωμένο αρκετοί ΡώSSοι στρατιώτες με στολές παραλλαγής και τον ευνουχίζει, δείχνοντας στην κάμερα τα αποκοπέντα γεννητικά του όργανα

Άγνωστη παραμένει η προέλευση του βίντεο καθώς και το πού και πότε καταγράφηκε, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΡώSSος στρατιώτης είχε βιντεοσκοπηθεί παλαιότερα κοντά στο εργοστάσιο χημικών Azot στο Σιεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας κι ότι ήταν μέλος μια ομάδας Τσετσένων, γνωστής ως «τάγμα Akhat».

Η Ουκρανή βουλευτής Ίνα Σόβσουν έγραψε στο Twitter ότι η πλατφόρμα την απέκλεισε επειδή ανήρτησε το βίντεο. Αργότερα ανήρτησε μια φωτογραφία της αρχικής της ανάρτησης με καλυμμένα τα επίμαχα σημεία, όπου έγραφε: «Ρώσος στρατιώτης του τσετσενικού τάγματος Ahmat απέκοψε τα γεννητικά όργανα Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου.

Αυτά κάνουν οι Ναζί στους Ουκρανούς. Η Ρωσία πρέπει να το πληρώσει! Δώσε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειαζόμαστε για να σταματήσουμε άπαξ και διά παντός αυτόν τον εφιάλτη. Ο κόσμος δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν συμβαίνουν αυτά!»

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Κιέβου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για βίντεο, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διατάξει έρευνα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου