Δεν τους βγήκε η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ με παρασυρόμενο το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να κατηγορήσουν την ΕΥΠ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με την υπόθεση της παραλίγο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.
Στο κενό έπεσε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσει την ΕΥΠ και να διασυνδέσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την υπόθεση των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη.
Την ζημιά με την εκτόξευση κατηγοριών, δεν την έπαθε ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ, που τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα, αλλά το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που υποτίθεται θα ήταν ένα σοβαρό κόμμα ικανό για να περάσει στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ενδεικτικό του να είχαμε να λέγαμε χωρίς καμία σοβαρότητα ήταν όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Χάρης Καστανίδης «μπέρδεψε τον Ράμμο της ΑΔΑΕ με τον Κοντολέων και του επιτέθηκε για την ΕΥΠ»!
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, για μια ακόμα φορά, φέρεται να διαβεβαίωσε την Επιτροπή και τη Βουλή πως το Ελληνικό Δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό. Η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια για τις νόμιμες επισυνδέσεις. Φέρεται να ξεκαθάρισε πως το Ελληνικό Δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης και δεν υπάρχει ούτε άμεση ούτε έμμεση τέτοια σύμβαση.
Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε ακόμα μία αποκάλυψη που θα αρχίσει να διερευνάτε και αφορά μια πληροφορία που έδωσε ο κ. Γεραπετρίτης, απαντώντας σε ερώτηση του Χάρη Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. «για το αν υπάρχει σύμβαση της ΕΥΠ με κάποια εταιρία Krikel». Είπε πως η συγκεκριμένη εταιρία δεν υπέγραψε τίποτε με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και με την υπογραφή του κ. Τόσκα!
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε χάρτη του 2018 για την παρουσία παράνομου λογισμικού στην έκθεση της Facebook, όπου καταγράφονται επτά παράνομα λογισμικά, αλλά και έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που καταγράφει απόπειρες κατά πέντε υπουργών και πρωθυπουργού, απόπειρα κατά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και 300 περιπτώσεις με Pegasus στην Ουγγαρία.
Για το λογισμικό Pegasus, ο διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να εξήγησε πως το λογισμικό είναι παγκόσμιο πρόβλημα, καθώς ανιχνεύθηκε το 2018 σε 45 χώρες και στην Ελλάδα. Φέρεται να είπε πως η ύπαρξη μολυσματικού λογισμικού στον ελλαδικό χώρο δεν σημαίνει και δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο, καθώς λόγω της αλματώδους τεχνολογικής εξέλιξης, οι απειλές αυτές πλέον δεν συμβαίνουν τοπικά, αλλά είναι διεθνείς.
Πληροφορίες από την Επιτροπή αναφέρουν πως ο διοικητής της ΕΥΠ ισχυρίστηκε ότι η Υπηρεσία είναι σε επικοινωνία με την Ευρώπη και πως το καθεστώς των νόμιμων επισυνδέσεων δεν έχει αλλάξει, εκτός από το ότι το 2018 εξαλείφθηκε η έγκριση εισαγγελέα Αρείου Πάγου κάτι που πρέπει επίσης να διερευνηθεί γιατί;
Ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπαράσταση όλων των θιάσων της αντιπολίτευσης, χωρίς καμία εξαίρεση προσπάθησε για προφανείς λόγους να μην μπεί στην ουσία της υπόθεσης με στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση και τη φιλοτέχνηση «σκιών» κατά της κυβέρνησης, αλλά δεν του βγήκε γιατί οι ημερομηνίες που πρέπει να ελεγχθούν για χρήση παράνομου λογισμικού είναι ημερομηνίες διακυβέρνησης του, που σίγουρα θα φτάσουν και στο 2021, γιατί το μοναδικό κόμμα που είχε συμφέρον παρακολούθησης υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο.
Ξεκάθαρα αυτό που ενδιάφερε για ακόμα μία φορά τον φαιδρό ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κομματική σπέκουλα μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, το κρίμα της υπόθεσης είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που έγινε υποχείριο του ΣΥΡΙΖΑ, και δείχνει το πόσο κομματικά αδύναμο είναι να δείξει κάποιο ίχνος σοβαρότητα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου