Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Τα έχουν χαμένα οι Τούρκοι που δεν τους περνάει το ψέμα και η προπαγάνδα

 


Σε απομόνωση η Τουρκία, με συμμάχους μόνο τους Ρώσους εκεί που τους ενδιαφέρει, το Ιράν και μην ξεχνάμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα έχουν χαμένα η Τούρκοι που δεν τους περνάει το ψέμα και η προπαγάνδα, κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, πριν κυβερνήσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βλέποντας ότι δεν του περνάει το ψέμα και ότι τους πήραν χαμπάρι ακόμα και οι σύμμαχοι τους Γερμανοί, υποστήριξε ότι η Γερμανία έχασε πρόσφατα την αμεροληψία της στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου.

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως το Βερολίνο οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις.

Για να πάρει την αποστομωτική απάντηση από την Γερμανίδα ΥΠΕΞ «Εμείς δεν κάνουμε προπαγάνδα. Ως μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της χώρας αλλά και της ΕΕ».

Μετά την ξεκάθαρη απάντηση της Γεραμνίδας, και της ξεκάθαρης στήριξης της στην Ελλάδα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσπάθησε να τα «μαζέψει» αναφέροντας πως ενδεχομένως έγινε κάποιο λάθος στην μετάφραση. «Εγώ δεν είπα ότι η Γερμανία κάνει προπαγάνδα αλλά ότι η Γερμανία γίνεται θύμα προπαγάνδας της Ελλάδας», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, αλλά όποιος ακούσει την μετάφραση, ανάποδα τα είπε.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ τόνισε ξεκάθαρα, ότι κανένας δε μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου «Η δική μου κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι», ξεκαθάρισε νωρίτερα, σε δηλώσεις της στην Ελλάδα, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός της κυριαρχίας και σήμερα όταν μιλάμε για το διεθνές δίκαιο θα πρέπει ακόμη και όταν είναι πολύ περίπλοκα τα ζητήματα κάποια είναι πάρα πολύ σαφή: Τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Χρειαζόμαστε ενότητα, διάλογο και να ενεργούμε με σύνεση, όπως πράττετε εσείς», ανέφερε. «Από τη δική σας πλευρά οι γείτονές σας, η Τουρκία σάς δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό, διότι τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά από ό,τι πριν 15 χρόνια. Για εμένα είναι σαφές ότι οι συγκρούσεις μεταξύ εταίρων στο ΝΑΤΟ πρέπει να επιλύονται μέσω της συζήτησης».

«Είναι σημαντικό να αφουγκραζόμαστε και να δούμε τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και τι σημαίνει αυτό και για τις σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το αν θα επαναλάβει αυτές τις θέσεις στην Άγκυρα, ανέφερε: «Είμαι ένα είδος υπουργού Εξωτερικών που δε λέω το ένα στη μία και το άλλο στην άλλη πρωτεύουσα. Αυτό το οποίο λέω εδώ, θα το πω και στην Τουρκία» και το είπε.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου