Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Μετάλλιο τιμής στο σκυλάκι που... μυρίζει ναρκοπέδια και έχει σώσει εκατοντάδες ζωές

 


Το Τζάκ Ράσελ, που ανιχνεύει νάρκες, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό περισσοτέρων από 200 εκρηκτικών στον πόλεμο της Ουκρανίας αναγνωρίστηκε για τη γενναιότητά του.

Ο Πατρόν, που στα ουκρανικά σημαίνει «φυσίγγιο», παρέλαβε το μετάλλιο τιμής από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.





Το δίχρονο Τζακ Ράσελ τεριέ μαζί με τον ιδιοκτήτη του, τον ταγματάρχη πυροτεχνουργό Μιχαίλ Ίλιεφ, έδωσαν το παρών στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ζελένσκι με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζαστίν Τριντό.




Ο μικρός στρατιώτης ήδη έχει κερδίσει τις καρδιές των Ουκρανών και όχι μόνο, φοράει ένα μικρό προστατευτικό γιλέκο που έχει γραμμένο το όνομά του και μια ουκρανική σημαία και έχει αποτρέψει αμέτρητους τραυματισμούς και θανάτους.



Ο Πατρόν γάβγισε και κούνησε την ουρά του, προκαλώντας γέλια στους παρευρισκομένους, με τον Ζελένσκι να δηλώνει.

«Σήμερα, θέλω να βραβεύσω εκείνους τους Ουκρανούς ήρωες που ήδη καθαρίζουν τη γη μας από τις νάρκες...μαζί με τους ήρωές μας, έναν υπέροχο μικρό στρατιώτη -προστάτη - που βοηθά όχι μόνο στην εξουδετέρωση εκρηκτικών, αλλά διδάσκει στους στρατιώτες μας τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας σε περιοχές όπου υπάρχει απειλή ναρκών».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου