Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Η Φινλανδία ανακοινώνει την πρόθεση ένταξης στο ΝΑΤΟ

 


Οι αρνητικές επιπτώσεις για την εισβολή της ΡωSSιας στην Ουκρανία, συνεχίζονται και η  για προοπτική να ενταχθεί η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, έρχεται.

Η Φινλανδία αναμένεται να ανακοινώσει το ενδιαφέρον του για ένταξη στο ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα, και κατόπιν είναι πολύ πιθανό να λάβει πρόσκληση από τη Συμμαχία για να συζητηθεί η διαδικασία ένταξης.

Η όλη διαδικασία θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ γρήγορα, καθώς η Φινλανδία πληροί ήδη τα περισσότερα κριτήρια και είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει αντίρρηση από κάποιο κράτος μέλος.

Η Σουηδία, η οποία συνορεύει με τη Φινλανδία στα δυτικά, είναι η επόμενη χώρα για να ενταχθεί στη συμμαχία.

Η ένταξη της Φινλανδίας θα σήμαινε ότι μια χώρα με την οποία η Ρωσία μοιράζεται σύνορα 1.300 χιλιομέτρων, θα ευθυγραμμιστεί επίσημα στρατιωτικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Άσχημα νέα λοιπόν για το Κρεμλίνο και τον δικτάτορα Πούτιν και δεν είναι τα μοναδικά αφού τα "χαστούκια" έρχονται από παντού.

Όλοι περιμένουν για το πώς μπορεί να αντιδράσει η Ρωσία, στην επιθυμία της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, που είναι στριμωγμένη από παντού και ανεπιθύμητη από όλες τις χώρες εκτός των καθεστωτικών χωρών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου