Τρίτη 5 Απριλίου 2022

To BBC καταρίπτει τα fake news των Ρώσων Ναζί για τους νεκρούς στην Μπούτσα

 


Τα ναζιστικά στρατεύματα του δικτάτορα Πούτιν αποτελούνται απο κτήνη που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, και πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι για την γενοκτονία στην Ουκρανία.

Σε βίντεο του BBC φαίνονται πτώματα αμάχων που κείτονταν στο δρόμο στην πόλη Μπούτσα, ορισμένα με δεμένα τα χέρια και τα πόδια τους. Κόσμος δείχνει στους δημοσιογράφους φωτογραφίες των ανθρώπων που έχασαν.

Προσοχή το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:


Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα θα συζητηθούν οι κτηνωδίες του Ρώσων ναζιστών του δικτάτορα Πούτιν, κατά αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, με την παγκόσμια κοινότητα να είναι σοκαρισμένη από τις εικόνες σφαγής, τη Δύση να ετοιμάζει νέες κυρώσεις.

Στον ΟΗΕ το κλίμα αναμένεται να είναι τεταμένο σήμερα, καθώς ήδη από χθες Δευτέρα άρχισε η ρωσική αντιπροσωπεία να προκαλεί. Ο ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής ισχυρίστηκε ότι οι σφαγές δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία «σκηνοθετημένη προβοκάτσια» για να δυσφημιστεί η χώρα του. Ζήτησε μάλιστα να γίνει χθες έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόταση που απορρίφθηκε από τη Βρετανική προεδρία, η οποία επικαλέστηκε τη σημερινή προγραμματισμένη σύγκληση του οργάνου, στην οποία θα είναι παρών και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου