Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Εγκρίθηκε η πρώτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

 



Η Εθνική Τράπεζα ενέκρινε την πρώτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της εξειδικευμένης δράσης «ΕΘΝΙΚΗ 2.0» για τη στήριξη επιχειρήσεων.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου 4,85 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου και 2,91 εκατ. ευρώ από κεφάλαια της τράπεζας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας «Ελληνικοί Λευκόλιθοι», με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις κυκλικής οικονομίας, ενεργειακής εξοικονόμησης και πράσινης ενέργειας. Περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα:

Τη δημιουργία υπόγειου (πράσινου) μεταλλείου μηδενικών εκπομπών CO2 με χρήση ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων,

Τη συστηματική αξιοποίηση παλαιών σωρών αποθεμάτων λευκολίθου και παραπροϊόντων διεργασίας,

Την αντικατάσταση ορυκτών καυσίμων με υπολείμματα γεωργικής καλλιέργειας (βιομάζα),

Τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και την αντικατάσταση πετρελαιοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά νέας γενιάς. Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Χαλκιδική θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα 1 MW.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου