Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Στη δημοσιότητα θα δίνονται τα ονόματα παραβατών για αισχροκέρδεια

 


Με διάταξη που θα κατατεθεί τις επόμενες θα ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια και θα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των εταιρειών για παραβάσεις αισχροκέρδειας.

Όταν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για πρακτικές αισχροκέρδειας, δεν υπήρχε νόμος για να δημοσιοποιηθεί το όνομα για να προστατευθούν που καταναλωτές.

Το όνομα του σούπερ μάρκετ δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς υπήρχε «νομικό θέμα μέχρι την οριστικοποίηση των προστίμων διότι μεσολαβεί διάστημα προσφυγών». Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης είχε αναφέρει πως δεν επιτρέπει ο νόμος να δίνει στη δημοσιότητα τις επωνυμίες των σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπούν ενώ στην ερώτηση για ποιο λόγο δίνονταν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις εστίασης που εντοπίστηκαν να παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊού είπε ότι το προέβλεπε ο νόμος καθώς ήταν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Πλέον όμως αυτό το πλαίσιο αλλάζει και τα στοιχεία όσων εντοπίζονται να λειτουργούν με πρακτικές αισχροκέρδειας, θα δίνονται στη δημοσιότητα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου