Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Αυξημένη κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τον Απρίλιο

 


Η Κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί -και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά- τους λογαριασμούς των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και τον Απρίλιο, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος του αυξημένου κόστους. Για την επιδότηση αυτή, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε με επιστολή του τις προμηθεύτριες εταιρείες. Επισημαίνει συγκεκριμένα:


Για τα Οικιακά Τιμολόγια (κύριες κατοικίες - περίπου 4,2 εκατ. παροχές).

Για καταναλωτές που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τις πρώτες 150 kWh του μήνα η μοναδιαία επιδότηση είναι στα 270 ευρώ ανά MWh και για  κατανάλωση από 151 έως 300 kWh του μήνα στα 210 ευρώ ανά MWh. Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KWh ανά μήνα αυξάνεται κατά 80% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, από 40 ευρώ σε 72 ευρώ.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 290 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 300 kWh κατανάλωσης του μήνα. Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ από 53 ευρώ τον Μάρτιο αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο.

Για τα μη Οικιακά Τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις)

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια, η μοναδιαία επιδότηση διπλασιάζεται τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο και διαμορφώνεται σε 130 ευρώ ανά MWh για όλη τη μηνιαία κατανάλωση.

Για επαγγελματικούς καταναλωτές (επαγγελματική, βιομηχανική, αγροτική χρήση) με παροχή ισχύος μέχρι 35 kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής, επιδοτείται το σύνολο της κατανάλωσης επιπρόσθετα με 100 ευρώ ανά MWh. Συνεπώς, η συνολική μοναδιαία επιδότηση των κατηγοριών αυτών ανέρχεται σε 230 ευρώ ανά MWh. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων αυξάνεται κατά 80.000, σε 1.240.000, δεδομένου ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα λάβουν την πρόσθετη επιδότηση των 100 ευρώ ανά MWh μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος έως 25 kVA.

Η επιδότηση του συνόλου της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για επαγγελματικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 kVA και για όλα τα αρτοποιεία, θα ισχύσει αναδρομικά για την κατανάλωση Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2022.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου