Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Μέσω του gov.gr οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών για το 2022

 



Ξεκινά την Πέμπτη η λειτουργία της πλατφόρμας μέσω της οποία θα υποβάλλονται οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών. Πρόκειται για μια κορυφαία μεταρρύθμιση στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη.

Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων ενισχύσεων της φετινής χρονιάς σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί, ως η πρώτη απλή ψηφιακή διαρθρωτική παρέμβαση στον αγροτικό τομέα.

Η υποβολή, διαχείριση και αξιολόγηση των αιτήσεων, καθώς και η διαδικασία πληρωμών θα γίνονται με αμεσότητα, ταχύτητα, χωρίς επιβαρύνσεις, διασφαλίζοντας με απόλυτο τρόπο το δημόσιο χρήμα.

Η οικονομική ενίσχυση των αγροτών θα είναι πλήρως συμβατή με την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία, ενταγμένη στον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής περιόδου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Επίσης δημιουργείται η αναγκαία υποδομή για πλήθος δράσεων και έργων που αφορούν στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται παράλληλα ο θεσμικός ρόλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, διασφαλίζονται τα δεδομένα των γεωργών και των κτηνοτρόφων, μειώνονται σημαντικά τα λειτουργικά κόστη, διευκολύνονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και ενισχύεται η σύννομη και δίκαιη κατανομή των κοινοτικών πόρων.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου