Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα υπόπτου για την αιματηρή επίθεση στο μετρό

 



Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός υπόπτου για την επίθεση σε σταθμό μετρό του Μπρούκλιν.

Όπως μεταδίδουν διεθνή δίκτυα, η NYPD κατονόμασε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» ως ύποπτο για την αιματηρή επίθεση και τους πυροβολισμούς, που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 20 τραυματίες. Πρόκειται για τον Φρανκ Ρ. Τζέιμς, ετών 62, τον οποίο η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θεωρεί ύποπτο για τους πυροβολισμούς.



Κατά τις τοπικές αρχές, ο δράστης, ο οποίος φορούσε πράσινο γιλέκο εργασίας πάνω από φούτερ με κουκούλα και μάσκα αερίου, έβγαλε ένα μεταλλικό δοχείο, με το βαγόνι στο οποίο βρισκόταν να γεμίζει με καπνό. Ακολούθως, άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας 10 επιβάτες στον συρμό και τον σταθμό του μετρό 36th Street. Έξι ακόμη άτομα εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα, είτε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πανικού που επικράτησε τη στιγμή του επεισοδίου.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εξακολουθεί να διαφεύγει, ενώ το περιστατικό δεν διερευνάται επί του παρόντος ως τρομοκρατική ενέργεια, με την αστυνομία πάντως να μην αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο, σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου