Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα μας η επανεκλογή του Προέδρου Emmanuel Macron

 


Η επανεκλογή του Προέδρου Emmanuel Macron συνιστά -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτησή του - μία σημαντική νίκη για τη Γαλλία, την Ευρώπη και τη Δημοκρατία.

Για τη Γαλλία, γιατί τη διατηρεί στο δρόμο της σταθερότητας και της προσήλωσης στα ιδανικά και τις αξίες του Διαφωτισμού∙

Για την Ευρώπη γιατί δίνει ηχηρό μήνυμα σε όσες πολιτικές δυνάμεις πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν εκλογική επιτυχία με ατζέντα που υπονομεύει τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Για τη Δημοκρατία γιατί οι δυνάμεις της μετριοπάθειας, της σοβαρότητας και των μεταρρυθμίσεων νίκησαν την ακρότητα και τον λαϊκισμό κι έδειξαν ότι παραμένουν πλειοψηφικές και ακμαίες.

Η  επανεκλογή του Προέδρου Emmanuel Macron είναι εξαιρετικά σημαντική και για τη χώρα μας καθώς:

Υπάρχει ταύτιση των απόψεων  του σε πολλά μείζονος σημασίας ζητήματα με τις απόψεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως η πίστη στις μεταρρυθμίσεις και η ανάγκη στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας στη διάρκεια των πρόσφατων τουρκικών προκλήσεων.

Στη διάρκεια της θητείας του υπογράφηκαν αφενός διμερής συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής και αφετέρου συμφωνίες για την προμήθεια υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών και φρεγατών.

Παράλληλα οι εκλογές αυτές:

Ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους που δημιουργούν οι επάλληλες κρίσεις των τελευταίων τριών ετών, με αποκορύφωμα το κύμα ακρίβειας που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Δείχνουν πως καραδοκεί παντού στην Ευρώπη ο λαϊκισμός και ότι καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη -που πολλές φορές έχει επισημάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες και σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου