Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου


 

Ξεκίνησε από την προηγούμενη Τετάρτη και συνεχίζεται, η λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τη δήλωση των οικονομικών και άλλων  στοιχείων των επιχειρήσεων του κλάδου έντυπων περιφερειακών και τοπικών Μέσων Ενημέρωσης με την αντίστοιχη κατηγοριοποίηση και ενιαία κριτήρια. 

Η εφαρμογή παρέχεται μέσω  του Gov.gr και σε αυτή καταχωρούνται οικονομικά και λοιπά στοιχεία των επιχειρήσεων του κλάδου (κύκλος εργασιών, κόστος μισθοδοσίας, κυκλοφορία, εργαζόμενοι, εξοπλισμός κ.λπ.).

Σκοπός είναι αφενός η δημιουργία μιας ενημερωμένης και αυθεντικής εικόνας για τα επικαιροποιημένα μεγέθη του κλάδου και αφετέρου η διευκόλυνση του συνολικού σχεδιασμού της Πολιτείας για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού έντυπου Τύπου.

Η πλατφόρμα  είναι το πρώτο βήμα της ολιστικής στρατηγικής της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, ο οποίος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και διασφαλίζει εμπράγματα την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Η επικαιροποίηση των στοιχείων μπορεί να συνδράμει τη χάραξη και υλοποίηση επιπλέον πρωτοβουλιών που ανταποκρίνονται στην πραγματική ανάγκη των έντυπων περιφερειακών και τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πλουραλισμός και η εγκυρότητα στην ενημέρωση αποτελούν θεμέλιο λίθο κάθε ευνομούμενης Πολιτείας. Υπογραμμίζεται ότι αντίστοιχες πολιτικές στήριξης θα ακολουθήσουν και για τα έντυπα Μέσα πανελλαδικής κυκλοφορίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου