Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Ρωσίας στηρίζει οργανωτικά τη «Συναυλία για την Ειρήνη»

 


Για καιροσκοπική στάση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση 

«Η κ. Φωτίου και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι στηρίζουν οργανωτικά την αποκαλούμενη “Συναυλία Ειρήνης”. 

Μια συναυλία όπου, αντίθετα με την ανακοίνωση που αναγκάστηκαν να βγάλουν, δεν υπάρχουν πουθενά οι λέξεις ρωσική εισβολή. 

Εξομοιώνοντας έτσι τον θύτη με τα θύματα, ουσιαστικά αθωώνουν τον θύτη. Καμία έκπληξη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιβεβαιώνει με μια ακόμη ευκαιρία και για μία ακόμη φορά την καιροσκοπική στάση “ναι μεν αλλά” που τηρεί από την πρώτη ημέρα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, εγκάλεσε την τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου, καθώς το τηλέφωνο που δίνει η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη για Όλους», που διοργανώνει την «Συναυλία Ειρήνης» που έχει προκαλέσει αντιδράσεις για την έλλειψη αναφοράς στην Ουκρανία, οδηγεί στην πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Κα Φωτίου το ότι το τηλέφωνο της ΜΚΟ, που οργανώνει τη Συναυλία Ειρήνης δίχως καμία αναφορά σε ρωσική εισβολή ταυτίζεται με το δικό σας είναι κάποια σατανική σύμπτωση η είστε εσείς πίσω απο την εν λόγω ΜΚΟ και την εν λόγω συναυλία» τονίζει σε ανάρτηση του στο twitter προς την πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Όπως είναι προφανές, εγείρονται ερωτήματα για το ποιος είναι ο ρόλος της κ. Φωτίου στη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την «Συναυλία για την Ειρήνη» που φέρεται να κρατά ίσες αποστάσεις από Ρωσία και Ουκρανία.

Η Θεανώ Φωτίου προκλητικά και χωρίς ίχνος ηθικής, απάντησε στις επικρίσεις του Νίκου Ρωμανού, υπερασπιζόμενη την επιλογή της.

«Σε σύγχυση για μια ακόμα φορά η ΝΔ επιτίθεται στη συναυλία για την Ειρήνη και κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/3 στα Προπύλαια με πλήθος καλλιτεχνών», αναφέρει σε δήλωση-απάντησή της προς τη ΝΔ η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

«Με εγκαλεί δε προσωπικά ότι διέθεσα τηλεφωνική μου γραμμή στην “Αλληλεγγύη για Όλους”», συνεχίζει η κ. Φωτίου και «πληροφορεί» τη ΝΔ ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαθέτουν μέρος του μισθού τους και τις τηλεφωνικές τους γραμμές για να ενισχύσουν δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης». «Είμαστε περήφανοι για αυτό. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τη ΝΔ. Κι αυτό δεν περιμένουμε να το καταλάβει», υπογραμμίζει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου