Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

300 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τον δικτάτορα στη βομβιστική επίθεση στο θέατρο Μαριούπολης

 


Ουκρανοί αξιωματούχοι στη Μαριούπολη δήλωσαν ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στη βομβιστική επίθεση στις 16/3 στο θέατρο της πόλης.

1.300 άνθρωποι πιστεύεται ότι είχαν καταφύγει στο κτίριο, με μόλις 150 επιζώντες να έχουν βγει από τα ερείπια αμέσως μετά την επίθεση.

Πηγές δήλωσαν ότι ο μεγαλύτερος όγκος όσων βρίσκονταν στο θέατρο είχαν κρυφτεί κάτω από τη σκηνή και ότι τα ερείπια εμπόδιζαν την έξοδό τους.

Δεν υπάρχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που επιχειρούν στη Μαριούπολη και οι έντονες μάχες και οι βομβαρδισμοί κοντά στο θέατρο απέτρεψαν τις προσπάθειες διάσωσης, επισημαίνει ο «Guardian», υπενθυμίζοντας ότι το θέατρο βομβαρδίστηκε από αεροπλάνο, παρότι η λέξη «παιδιά» ήταν γραμμένη με μεγάλα λευκά γράμματα στο έδαφος.

Σε δήλωση σήμερα το πρωί, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι οι τοπικές αρχές ήταν σε θέση να ανακοινώσουν έναν νέο αριθμό νεκρών από την τραγωδία.

«Δυστυχώς, ξεκινάμε αυτή τη μέρα με άσχημα νέα. Από αυτόπτες μάρτυρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από ρωσικό αεροσκάφος. Μέχρι το τέλος, δεν θέλω να πιστέψω σε αυτή τη φρίκη. Μέχρι το τέλος θέλω να πιστεύω ότι όλοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Όμως τα λόγια όσων βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας λένε άλλα» ανέφερε, και συνέχισε:

«Το Δραματικό Θέατρο στην καρδιά της Μαριούπολης ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν της πόλης. Τόπος συναντήσεων, ραντεβού, σημείο αναφοράς. “Που είσαι; Είμαι στο Δραματικό Θέατρο” Πόσες φορές έχουμε ακούσει ή πει αυτή τη φράση: “Στο Δραματικό Θέατρο”. Τώρα δεν υπάρχει πια Δραματικό Θέατρο. Στη θέση του εμφανίστηκε ένα νέο σημείο πόνου για τους κατοίκους της Μαριούπολης, ερείπια που έγιναν το τελευταίο καταφύγιο για εκατοντάδες αθώους ανθρώπους».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου