Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μην ανατραπεί ο δικτάτορας Πούτιν από τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

 


Έχει μεγάλη ανησυχία ο ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία του συντρόφου δικτάτορα Πούτιν και το άγχος του να μην ανατραπεί είναι μεγάλο, μην ξεχνάμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν είναι υπέρ του καθεστώτος του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εμφανώς ταραγμένο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μην πάθει κάτι ο πατερούλης δικτάτορας Πούτιν, υποστηρίζει ότι η διεθνής θέση και τα συμφέροντα της χώρας «τίθενται σε κίνδυνο», σημειώνοντας ότι «προφανώς, αυτό αδυνατεί να το αντιληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Έχει περάσει μία ολόκληρη μέρα από τη δημοσιοποίηση της απαράδεκτης συνέντευξης του αναπληρωτή ΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτη και από τον κ Μητσοτάκη δεν έχει υπάρξει καν σχόλιο, πολλώ δε μάλλον διάψευση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «ανεκδιήγητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη, ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία στοχεύουν στην ‘ανατροπή’ του ρώσου προέδρου», σημειώνοντας πως «είναι επικίνδυνες τόσο για τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση, όσο και για την ίδια τη θέση της χώρας μας, αφού την εμπλέκουν ακόμα περισσότερο στον πόλεμο».

«Η σιωπή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη σημαίνει συμφωνία με τα λεγόμενα Βαρβιτσιώτη», επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «δεν ήταν άλλος ένας ατυχής αυτοσχεδιασμός υπουργού, αλλά πρόκειται για κυβερνητική γραμμή. Είτε από έλλειψη σοβαρότητας, είτε από προσπάθεια να εμφανιστούν ακόμα πιο ‘πιστοί και πρόθυμοι σύμμαχοι’, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η διεθνής θέση και τα συμφέροντα της χώρας «τίθενται σε κίνδυνο», σημειώνοντας ότι «προφανώς, αυτό αδυνατεί να το αντιληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Μ. Βαρβιτσιώτης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Ασφαλώς, οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο καθεστωτική αλλαγή»

Σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τη συνέντευξή του σε αμερικανικό Μέσο και την αναφορά του στο πολιτικό καθεστώς της Ρωσίας, προχώρησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απατώντας στις νέες αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην ανησυχία του μην πάθει κάτι ο σύντροφος δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα στοχεύουν και προσωπικά τον κ. Πούτιν και την οικογένειά του, τους στενούς του επιτελείς και τον οικονομικό του περίγυρο», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι η πίεση που ασκείται μέσω των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία, έχει ως στόχο να ανεβάσει το πολιτικό και οικονομικό κόστος συνέχισης αυτού του πολέμου.

«Ασφαλώς, οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο καθεστωτική αλλαγή. Για το μέλλον της Ρωσίας θα αποφασίσει κυρίαρχα ο ρωσικός λαός που επίσης υποφέρει και πληρώνει κι αυτός βαριές συνέπειες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία», σημειώνει.

Καταληκτικά, ο Μ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει: «Μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι ο πόλεμος αυτός αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Πούτιν κι ότι ο αυταρχισμός είναι ο αντίπαλος της ελευθερίας και της δημοκρατίας»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου