Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ξεφτίλα αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας ΝΑΙ στον ΕΝΦΙΑ - Αχτσιόγλου ΟΧΙ στον ΕΝΦΙΑ

 


Γελάει όλη η Ελλάδα με το νέο καραγκιοζιλίκι Αλέξη Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στη Βουλή, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και δηλώνει «παρών» στα άρθρα που αφορούν στη μείωση των συντελεστών του φόρου.

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε ''παρών'' στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης» δήλωσε χαρακτηριστικά, και εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την «αρχιτεκτονική» της κυβερνητικής πολιτικής.



Λίγες ώρες όμως νωρίτερα, ο Τσίπρας, απαντώντας στον πρωθυπουργό, είπε: «Μας μιλάτε για τον ΕΝΦΙΑ, κ. Μητσοτάκη, και ρωτάτε αν θα το ψηφίσω. Ωραία μαγκιά αυτό. Και το τελευταίο ευρώ που επιστρέφει στον πολίτη θα το ψηφίσω».



Σχολιάζοντας το νέο καραγκιοζιλίκι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χρ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για αμηχανία. «Είναι κορυφαία ανακολουθία αυτό που είδαμε σήμερα» είπε ο κ. Σταϊκούρας, και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ και μετά δηλώνετε ''παρών''. Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και στη μεσαία τάξη». 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου