Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Goldman Sachs: Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης οι ελληνικές τράπεζες


 

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο υψηλού ρίσκου, οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να καταγράψουν ισχυρή ανάπτυξη όπως αναφέρει η Goldman Sachs σε νέα της έκθεση. 

Η επενδυτική δίνει σύσταση Buy για την Eurobank και την Alpha Bank, ενώ αναφέρει πως μετά από καιρό οι τράπεζες αναμένεται να ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Την ίδια στιγμή η συζήτηση περί της δυνατότητας να δώσουν μέρισμα έχει ανοίξει, ενώ τα κόκκινα δάνεια οδεύουν προς μονοψήφιο δείκτη.

Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε ένα πολυετές σημείο καμπής αφήνοντας πίσω τους κινδύνους διατυπώνει σε έκθεσή της η Goldman Sachs. Η επενδυτική τράπεζα προβλέπει πως:

(1) η αποδοτικότητα του δείκτη ROTE θα τείνει προς τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα,

(2) τα NPEs να συγκλίνουν στα ευρωπαϊκά επίπεδα,

(3) το δείκτη μόχλευσης Texas να μειωθεί κατά το ήμισυ περίπου 30% από περίπου 60% το 2021 μέσω τη μείωσης των NPEs και τη δημιουργία κεφαλαιακών/προβλεπτικών αποθεμάτων, και (4) τα μερίσματα να επιστρέψουν πίσω στη συζήτηση», επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs σε νέο report για τον τραπεζικό κλάδο.

Οι νέες τιμές στόχοι που προτείνει είναι συστάσεις αγοράς σε Alpha Bank και Eurobank με τιμές στόχους 1,68 ευρώ (από 1,12 ευρώ πριν ) και 1,40 ευρώ (από 0,65 ευρώ προγενέστερα) αντίστοιχα. Για την Τράπεζα Πειραιώς προτείνει ουδέτερη σύσταση με νέα τιμή στόχο 1,70 ευρώ από 1,47 ευρώ πριν. Τέλος για την ΕΤΕ δεν δίνει σύσταση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου