Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Μαζί στο βούρκο ο Τσίπρας και τα «λουλούδια» του – Η ένοχη σιωπή του στον πολιτικό χουλιγκανισμό Πολάκη, Καρτερού

 


Εκθετος παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας μετά το υβριστικό άρθρο κατά του πρωθυπουργού από τον στενό του συνεργάτη Θανάση Καρτερό που -κατά δήλωσή του- συνυπογράφει ο Παύλος Πολάκης. Η σιωπή της Κουμουνδούρου σημαίνει πλήρης κάλυψη (σ.σ.  όχι ότι περίμενε κανείς ότι υπάρχει κάποιος στην Κουμουνδούρου να σηκώσει ανάστημα στον Θανάση Καρτερό) της συμπεριφοράς δύο εκ των στενότερων συνεργατών του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σαφές ότι απομακρύνει ακόμα περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ από τον μεσαίο χώρο και το Κέντρο.

Ο επί σειρά ετών διευθυντής του «Ριζοσπάστη» και μετέπειτα διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ (ήταν επικεφαλής της εκστρατείας του ΣΚΑΪ 100,3 εναντίον της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) κάνει αυτό που γνωρίζει να κάνει. Βρίζει με τον πιο χυδαίο τρόπο τον πολιτικό του αντίπαλο -GFY γράφει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Θανάσης Καρτερός, που σημαίνει Go Fuck Yourself, δηλαδή @ντε Γ@μ@σ@, μέσα από μια βουτιά στο μετεμφυλιακό παρελθόν και στα πάθη εκείνης της περιόδου- και προσπαθεί να χρεώσει στον σημερινό πρωθυπουργό ό,τι συνέβη στη χώρα πέντε και έξι δεκαετίες πριν. Το γεγονός ότι προσπαθεί να βγάλει τον Αλέξη Τσίπρα εκτός κάδρου, βάζοντας σε αυτό το άρθρο του στην «Αυγή» τον τίτλο «Επί προσωπικού και παίρνω και την ευθύνη», ακυρώνει κάθε σκέψη για το αν αυτό το άρθρο ήταν ή δεν ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα. Σαφώς και ήταν.

Πέραν της κάλυψης της Κουμουνδούρου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την ακρότητα εκ μέρους του περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό δείχνει, πέραν των χαρακτηρισμών και των τσιτάτων, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έναντι της διείσδυσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της επανεμφάνισης του ΠΑΣΟΚ στον μεσαίο χώρο (η φράση ανήκει στον μέχρι πρότινος σύμβουλο του κ. Τσίπρα, Γιάννη Λούλη) επιλέγει την άμυνα, δηλαδή την περιχαράκωση του χώρου της λούμπεν Αριστεράς της χώρας, όπου έχει μεγάλη δύναμη.

Το κόλπο ο Τσίπρας την «ευγένεια» και οι Καρτερός, Πολάκης κ.ά. την οξύτητα, την προκλητικότητα, τη χυδαιότητα και τον αποκρουστικό -για τους πολλούς- πολιτικό λόγο, όπου δήθεν εκφράζουν μόνο προσωπικές απόψεις, χωρίς δήθεν να νοιάζονται για τις επιπτώσεις των συμπεριφορών τους στο κόμμα, είναι παλιό και δεν πιάνει σε κανέναν.

Ωρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου του κ. Καρτερού, ο κ. Τσίπρας πήγε στη Βουλή για να μιλήσει για τον ΕΦΚΑ, τη ΔΕΗ κ.λπ. Είχε μία ευκαιρία να αποδοκιμάσει -έστω για τα προσχήματα- το ύφος και την ουσία του άρθρου του κ. Καρτερού. Δεν το έπραξε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τσίπρας, ο Καρτερός και ο Πολάκης, και με την πρωτοβουλία που πήρε ο Πολάκης να σπεύσει να δηλώσει «προσυπογράφω κάθε λέξη» του άρθρου του βασικού συμβούλου του κ. Τσίπρα, επιβεβαίωσε ότι προσυπογράφει και η Κουμουνδούρου. Οπως προσυπογράφει με τοποθέτησή της και η κ. Αχτσιόγλου -που κάποιοι τη χρεώνουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση και της προσδίδουν ηγετικά χαρακτηριστικά-, η οποία έχει πει ότι «αυτό που συμβαίνει με τον Παύλο Πολάκη είναι ότι μπορεί να διαφωνήσει με το στιλ του. Στην ουσία των επιχειρημάτων του όμως, εκφράζει τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Οσο και αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να λέει ότι διαφωνεί με τις απόψεις του Παύλου Πολάκη ή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για να μπορεί να «παίζει» το παιχνίδι της προσέγγισης του μεσαίου χώρου και της σοσιαλδημοκρατίας, η αλήθεια ποτέ δεν κρύβεται.

Οσοι δεν αντιδρούν στον ευτελισμό και στην απαξίωση της πολιτικής και αφήνουν να διαρρεύσει ότι διάβασαν το άρθρο του Θανάση Καρτερού και «μούδιασαν» ή σκοπίμως έθεταν ερωτήματα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «γκάφες» ή έχει τάσεις πολιτικής αυτοκτονίας κ.λπ. είναι το ίδιο υπεύθυνοι.

Λίγο μετά το «προσυπογράφω κάθε λέξη», ο Πολάκης πήγε στη Βουλή και δεσμεύτηκε ότι, αν ξαναγίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που τεθούν εκτός, θα επαναπροσλάβει τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν. Λαϊκισμός και χυδαιότητα μαζί, λοιπόν.

Το χυδαίο και λαϊκιστικό παραλήρημα, όμως, θα έχει συνέχεια, διότι δεν είναι ξέσπασμα, αλλά σχέδιο…

Δεν είναι άξιο λόγου που ο Θανάσης Καρτερός ως μετεμφυλιακός Αριστερός δεν έβλεπε επί τόσα χρόνια το πρόσωπο της μετεμφυλιακής Δεξιάς στον Πάνο Καμμένο και προσπαθεί να πείσει ότι το βλέπει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν παράδοση στο χώρο της κεντροδεξιάς και έχουν συγκρουστεί με εμφυλιοπολεμικές θέσεις. Για τον ίδιο και τον κ. Τσίπρα είναι θέμα επιβίωσης. Χωρίς το μετεμφυλιακό μίσος, χωρίς το χάος και τις συνθήκες διαρκούς κρίσης, μέσα σε περιόδους ομαλότητας και κανονικότητας, δεν έχουν ρόλο. Και επί της ουσίας, σε αυτό ακριβώς αντιστέκονται. Στην προσπάθεια να επανέλθει η ομαλότητα και η κανονικότητα στη χώρα.

«Τα λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο του κ. Τσίπρα “ομόρφυναν” ξανά την πολιτική ζωή με άλλο ένα χυδαίο παραλήρημα. Ο εξ απορρήτων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρτερός και ο γνωστός κ. Πολάκης, που δηλώνει ότι προσυπογράφει το σχετικό κείμενο, δείχνουν για άλλη μια φορά ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ύβρεις κατά των πολιτικών αντιπάλων και οι χυδαίες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής του. Να τους καμαρώνει ο κ. Τσίπρας. Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Γαϊτάνης από την πλευρά της Ν.Δ.

Από την πλευρά των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης -του ΚΙΝ.ΑΛ. συμπεριλαμβανομένου και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές- δεν υπήρξε κάποια αντίδραση στο GFY του κ. Καρτερού προς τον πρωθυπουργό της χώρας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου