Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ

 


Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας:    

Τιμούμε σήμερα την ημέρα 'Θυσίας του Διασώστη' με μεγάλη συγκίνηση. Συγκίνηση για τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, αλλά και σεβασμό προς όλους εκείνους, οι οποίοι συνεχίζουν να σώζουν συνανθρώπους μας, διασώστες, νοσηλευτές και γιατρούς.

Η πιο έμπρακτη τιμή θα είναι η γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ.

Ήδη είναι ο μοναδικός φορέας διαχείρισης έκτακτων περιστατικών, καθώς απορρόφησε στις δομές του το παλιό Εθνικό Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας.

Και προχωρά η στενή διασύνδεση με τα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων. Είναι μία μεταρρύθμιση κρίσιμη για την άμεση αντιμετώπιση τραυματισμών από ατυχήματα, από φυσικές καταστροφές, αλλά και πολύ συχνών περιστατικών όπως οι καρδιακές ανακοπές ή τα εγκεφαλικά.

Οι υγειονομικοί ενισχύθηκαν, δυο φορές, με ειδικό κονδύλι κατά την διάρκεια του COVID-19 και η απαλλαγή φόρου στα πτητικά επιδόματα θα ισχύει και για τους διασώστες των αεροσκαφών του ΕΚΑΒ.

Θα προχωρήσουμε σε νέες απαραίτητες προσλήψεις, αλλά θα δρομολογήσουμε και τις διαδικασίες, ώστε το προσωπικό του ΕΚΑΒ να έχει διαρκή εκπαίδευση.

Θέλω να είμαι διπλά ειλικρινής. Θα πω, λοιπόν, ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας - όπως το έκανε καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας - αλλά πάντοτε με βάση τις δυνατότητες της χώρας και της εθνικής οικονομίας γιατί - πρώτα από όλα - εσείς καταλαβαίνετε πόσο εύκολα μία επιπόλαια, μία λάθος απόφαση. μπορεί να καταστρέψει έναν υγιή οργανισμό και το μέλλον του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου