Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους

 





Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»:

Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω δύο πράγματα:

Πρώτον, μία γενική τοποθέτηση: κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα. Δηλαδή θα πρέπει αυτή τη στιγμή που έχουμε συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους για το 2022, είναι απολύτως κρίσιμο να τους πετύχουμε, να είμαστε σίγουροι για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Άρα, όσοι εξαγγέλλουν μέτρα δεξιά και αριστερά χωρίς να έχουν καμία ιδέα για το πώς θα τα εφαρμόσουν και κυρίως πού θα βρουν τα λεφτά, είναι εκτός τόπου και χρόνου και νομίζω ότι και η κοινωνία δεν τους παρακολουθεί.

Το δεύτερο: δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα. Άρα τα όποια μέτρα μπορούμε να συζητήσουμε μπορούν να είναι αυτή τη στιγμή μόνο στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους.

Σας θυμίζω ότι τον Δεκέμβριο δώσαμε στους χαμηλοσυνταξιούχους ένα έκτακτο επίδομα και διπλασιάσαμε, επίσης, το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Να σας πω και κάτι ακόμα, κάτι το οποίο περνάει κάτω από το ραντάρ: καλύτερη και πιο αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι να βρούμε δουλειά σε έναν άνεργο, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει κανένα εισόδημα, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι το επίδομα ανεργίας αφορά μία μικρή μειοψηφία των ανέργων. Ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι δεν επωφελούνται από το επίδομα ανεργίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου