Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Νέο θρίλερ: Τα μυστήρια με τα τεστ Covid του Τζόκοβιτς

 



Η ιχνηλάτηση των κινήσεων του Τζόκοβιτς από τη στιγμή που δήλωσε θετικός στον κορωνοϊό δεν είναι το μόνο θέμα που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αυστραλιανών αρχών, καθώς νέο αλαλούμ καταγράφεται και με τα αποτελέσματα των τεστ covid.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, ένα tweet του Πορτογάλου δημοσιογράφου Χοσέ Μοργάδο (καλύπτει θέματα τένις) εμφανίζει τον Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι τα Χριστούγεννα, να ποζάρει με τον αστέρα του χάντμπολ Πέταρ Τζόρτζιτς. 

Ο Τζόκοβιτς εμφανίζεται επίσης να παίζει τένις στους δρόμους του Βελιγραδίου σε ένα post στο Instagram στις 26 Δεκεμβρίου, το οποίο όμως τώρα έχει κατέβει. 


Τουλάχιστον περίεργες είναι και οι ενδείξεις στο επίσημο website που εμφανίζει τον Τζόκοβιτς θετικό σε τεστ Covid, γεγονός που ήταν η βάση του επιχειρήματός του για χορήγηση ιατρικής εξαίρεση. 

Το Spiegel σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι το QR code που παραπέμπει στο τεστ του Τζόκοβιτς της 16ης Δεκεμβρίου και παρουσιάστηκε στα δικαστήρια τη Δευτέρα, δείχνει κατά περιόδους αρνητικό αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με το Spiegel, η πρόσβαση στο αποτέλεσμα του τεστ του Τζόκοβιτς το απόγευμα της Δευτέρας -μέσω του QR code- απεκάλυπτε  αρνητικό τεστ, ενώ λίγο αργότερα με την ίδια σάρωση το αποτέλεσμα εμφανιζόταν αρνητικό.

Σε ανάλογη προσπάθεια του Guardian, σήμερα Τρίτη, το αποτέλεσμα εμφανιζόταν μόνο θετικό, ενώ σε δοκιμή των New York Times, προέκυψαν επίσης αντιφατικά αποτελέσματα από το ίδιο QR code.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου