Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Πρόστιμα για τους άνω των 60 - 200.000 έκλεισαν ραντεβού από φόβο του προστίμου


Η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα,  καθώς συνολικά κλείστηκαν 200.000 ραντεβού.

Η καταληκτική ημερομηνία να εμβολιαστούν οι άνω των 60 ετών είναι η 16η Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει η βεβαίωση των προστίμων.

Μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί περισσότερα από 180.000 ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ 20.000 είναι οι αιτήσεις για κατ' οίκον εμβολιασμό, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 200.000.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών μάλιστα δημοσιεύθηκε και το ΦΕΚ για το υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60+. Σύμφωνα μ' αυτό, εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Παράλληλα, περιγράφεται και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου οι πολίτες με αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας να απαλλαγούν από το μέτρο.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διεμήνυσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση και θα επιβληθούν από την πρώτη ημέρα το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρώτα θα έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις εξαίρεσης από τον εμβολιασμό και τα αιτήματα για κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Την ίδια ώρα, την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες από 50 ετών και άνω εξετάζει η κυβέρνηση, κάτι που επιβεβαίωσε προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου