Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Ανδρουλάκης έπαθε Τσίπρα, μόνο καταγγελίες καμία πρόταση, τίποτα καινούργιο

 



Τις θέσεις και τη γραμμή του κόμματος ενόψει και της ονομαστικής ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ανέλυσε στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Περιμέναμε να δούμε το καινούργιο, το διαφορετικό, αυτό που θα κάνει τους κεντροαριστερούς να πουν, εδώ είμαστε!! Αντίθετα είδαμε ένα Ανδρουλάκη να έχει πάθει Τσίπρα, να καταγγέλει, μόνο αυτό.

Πρέπει να καταλάβει ο Ανδρουλάκης, ότι η Ελλάδα δεν θέλει ένα ακόμα άπειρο πολιτικό αρχηγό, που μόνο καταγγέλει, αλλά ένα πολιτικό αρχηγό στην αντιπολίτευση που να κάνει την διαφορά, να ακούγονται σοβαρά πράγματα που αν λαμβάνει υπόψη της η κυβέρνηση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε μεταξύ άλλων γενικόλογα, ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε μια μισή συγγνώμη, σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίδα», και δεν μας εξήγησε ποια είναι η ολόκληρη συγνώμη, γιατί συγνώμη δεν έχουμε ακούσει ποτέ απο κανένα πολιτικό, όπως και δεν έχει αναλάβει ποτέ κανένας την ευθύνη για οτιδήποτε.

Η χώρα χρειάζεται όραμα και όχι διαχειριστές. Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής. Χρειάζεται μια νέα σελίδα για τον τόπο με μια νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις παθογένειες, είπε ο Ανδρουλάκης για να δικαιολογήσει την στάση του γιατί υπερψηφίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ψηφίσει παρών.

Χωρίς να εκτιμά την γενικότερα εικόνα της χώρας, που αναμφισβήτητα δεν έχει καμία σχέση όπως πριν 2,5 χρόνια, ο Ανδρουλάκης στάθηκε στις καιρικές συνθήκες λέγοντας πώς υπάρχει ένα σημαντικότερο ζήτημα κι αυτό είναι η ακολουθία των αποτυχιών της κυβέρνησης της ΝΔ που εδώ και 2,5 χρόνια υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ότι έχει κάνει η κυβέρνηση γενικότερα, περιορίζονται στις φωτιές και στο χιόνι, ακριβώς ότι λέει ο Τσίπρας δηλαδή. Τόνισε επίσης ότι η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα. Άλλο πράγμα είναι η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να γίνεται αποτελεσματικός συμπαραστάτης του πολίτη κι άλλο να βαφτίζεις επιτελικό κράτος την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μιας ομάδας στελεχών.

«Το επιτελικό κράτος δεν λειτούργησε, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως πέρσι με τη Μήδεια και το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Λάθος που επαναλαμβάνεται παύει να είναι λάθος», «απόψε αυτοσχεδιάζουμε θύμιζε ο κρατικός μηχανισμός», τόνισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα υποστήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, χωρίς να μας αναφέρει τις προτάσεις του, ενώ παθαίνοντας πάλι Τσίπρα, είπε πώς με την οικονομική της πολιτική η κυβέρνηση, εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι ανισότητες εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. 

Ο Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική πρακτική και παλαικοκομματικό παιχνίδι τη χθεσινή απόφαση του προέδρου της Βουλής να μην συνεδριάσει η Κ.Ο του κόμματος καθώς εξελίσσεται η συζήτηση στην Ολομέλεια με αποτέλεσμα να γίνει σήμερα το πρωί. « Αυτές οι ενέργειες συσπειρώνουν το κόσμο της Δημοκρατική παράταξης», τόνισε κατά την άποψη του δείχνοντας την απειρία του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου